Ajatukset oikeille radoille

Fil ‭4:8-9‬.‬ “Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; 9mitä myös olette oppineet ja saaneet ja minulta kuulleet ja minussa nähneet, sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.”

Millaisia ajatuksia olet ajatellut viimeisten 7 päivän aikana?

Aivan kuten urat, jotka saattavat muodostua maantielle jatkuvan käytön seurauksena niin myös meidän mielessämme voi olla urautunutta ajattelua. Ja huonon sään tullessa ne voivat olle hengenvaarallisia!   

Niin paljon pahoja asioita tapahtuu Jumalan sanan vastaisten mielen rakennelmien seurauksena. Tämä voi johtaa epäterveisiin ihmissuhteisiin, alkoholin väärinkäyttöön ja peruuttamatomiin tilanteisiin. Kaikki nämä valheiden vuoksi, joita ihmiset ovat sallineet mielessään.   

Parannuksen teko tarkoittaa itse asiassa mielen muutosta. Ajattelimme ennen tietyllä tavalla, mutta alkaen sydämemme motiiveista ja aikomuksista me teemme täyskäännöksen ja muutamme ajattelutapamme. Teemme U-Käännöksen sillä alueella jossa olimme väärässä, muutamme mielemme ja kuljemme sen seurauksena uuteen suuntaan.      

Jos emme tee parannusta emme voi mennä oikeaan suuntaan, tai olla oikealla tiellä.

Oletko sinä oikealla tiellä?  

  • Perheelläsi saattaa olla historia valittamisesta?
  • Saatat olla aina kamppaillut ajatuksen kanssa, että et pärjää taloudellisesti?  
  • Voi olla että näet itsesi “merkityksettämänä” tai “arvottomana”?
  • Ehkä olet kuullut monia negatiivisia asioita tulevaisuuteesi liittyen ja alkanut uskoa niihin?  
  • Luuletko, että sinun on mahdoton päästä toiselle puolelle? 
  • Onko mielesi täynnä negatiivisuutta? 
  • Oletko kykenemätön näkemään itsesi elämässä oikein?

Mielen ajatusradoilla on merkitystä! On aika ajatella oikeita asioita! Sinun pitää muuttaa sisääntulo, jotta voit nähdä muutoksen ajattelussasi! (Laita joitakin asioita pois, eliminoi seura, joka vetää sinua taaksepäin, muuta matkareittisi..) 

On aika murtaa itsesäälin kehä! Uusi tapa ajatella! Tuore asenne! Jumalan lupaukset ovat sinua varten! Olet ehkä mennyt läpi haastavia aikoja, mutta tulet niistä ulos vahvana! 

Perhe, avioliitto., tulevaisuus, kutsu, siunauksena oleminen, ihmisten auttaminen, liiketoiminta.. oikeita ratoja!

On aika, että ajatuksesi ovat oikealla radalla! 

Ajatuksesi ovat voimalisia.. jotain hautuu/valmistuu mielessäsi.. on sinusta kiinni seuraako siitä hyvää vai pahaa!

Efe‬ ‭4:22-24‬. ‭“että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten, ja uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.”

Kun sinusta on tullut uusi (2. Kor. 5:17) – voit kontrolloida ajatuksiasi! Hyvät ajatukset tuottavat hyviä tuloksia, huonot ajatusmallit pitävät medät paikallaan!!

Yksi väärä ajatusmalli voi estää sinua saamasta Jumalan parhaan sinulle, joten ota ajatuksesi vakavasti! 

Huono ajatus ei tee sinusta huonoa ihmistä, vaan se mitä teet ajatuksella ja miten päätät käsitellä sen.  

Päätä tänään, että otat mielesi hallintaan Pyhän Hengen voimassa.

1 John ‭4:4‬ . “Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. ”

Totuus on se, että olet ‭ voittajan puolella! Suurempi on se joka elää sinussa! Jumala rakastaa sinua ja Hän on puolellasi! Muista aina, että Jumala on hyvä (Jaak 1:17). Riippumatta menneistä huonoista kokemuksista, sanoista, tunteista, vääristä esimerkeistä.. Jumala on hyvä ja paholainen ei ole kaikkivaltias!

Fil‬ ‭4:8‬.‬‬ “Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, (sitä ajatelkaa);”

Älä anna periksi, tai heitä pyyhettä kehään! Ymmärrä millaisia ajatuksia Jumala sinulle tarkoitti ja ala nähdä se muutos! 

Menkäämme uuteen vuoteen tuoreella mielen asenteella! Laita Jumalan sana ensimmäiselle sijalle, jotta ymmärrät mistä mikäkin ajatus tulee!   

“Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle” ‭2 Kor‬ ‭10:5‬.‬

“Vakaamieliselle sinä talletat rauhan, rauhan, sillä hän turvaa sinuun.” ‭Jes‬ ‭26:3‬.‬‬

“Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta KEHOITAN teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” Room ‭12:1-2‬.‬‬