Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen? 1. Korinttolaiskirje 10:16 KR 38
Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, 1. Korinttolaiskirje 11:123 KR 38
Jeesuksen kavaltamisen yö oli pääsiäisaterian nauttimisen ilta. Hän asetti ehtoollisen, joka tunnetaan myös Herran ateriana, sinä yönä. Pääsiäinen juhlisti Israelin vapautumista Egyptistä. Herran ateria juhlistaa meidän vapautumistamme synnistä ja kuolemasta Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta.
Kiitti, mursi ja sanoi: ”Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni”. 1. Korinttolaiskirje 11:24 KR 38

Leipä edustaa Jeesuksen ruumista, joka murrettiin, runneltiin ja ruoskittiin meidän puolestamme – meidän parantumisemme ja ennalleen asettamisemme tähden. 1. Pietarin kirje 2:24 sanoo: joka ”itse kantoi meidän syntimme” ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen ”haavainsa kautta te olette paratut”. Me vietämme ehtoollista muistona siitä, mitä Jeesus teki puolestamme – me muistamme ja juhlimme sitä säännöllisesti.
Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni” 1. Korinttolaiskirje 11:25 KR 38

Malja on Jeesuksen veren vertauskuva, joka vuodatettiin monien syntien anteeksiantamiseksi. Se symboloi hänen vertaan, joka sinetöi uuden liiton, joka perustuu parempiin lupauksiin. Uusi liitto ei korvaa vanhaa liittoa, vaan se täyttää sen. Syömällä leivän ja juomalla maljan me julistamme ja muistamme Jeesuksen kuoleman puolestamme ja samalla uudistamme sitoutumisemme palvella häntä.
Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee. 1. Korinttolaiskirje 11:26 KR 38
”Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan…” Tämä tarkoittaa, ettei ehtoollisen viettämiselle ole määrättyä aikataulua. Voit ottaa ehtoollisen niin usein kuin tarvitset tai haluat. Me muistamme Kristuksen Herran ateriassa ajattelemalla, mitä hän teki ja miksi hän teki sen. Me katsomme taaksepäin hänen kuolemaansa ja samalla odotamme hänen toista tulemistaan. Jos vietämme ehtoollista vain tapana tai uskonnollisena rituaalina, se menettää merkityksensä. Jos muistamme, mitä hän teki, ja odotamme hänen paluutaan, siitä tulee voimakas kosketuspiste uskollemme. Älä ota osaa ehtoolliseen valmistautumatta hengellisesti. Muistuta itseäsi kiitollisesti siitä, mitä Jeesus on tehnyt puolestasi. Anna syntien anteeksiannon todellisuuden inspiroida sinua elämään intohimoisesti hänen puolestaan enemmän kuin koskaan ennen.
Sentähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan, hän on oleva vikapää Herran ruumiiseen ja vereen. 1. Korinttolaiskirje 11:27 KR 38
Emme saa ottaa osaa ehtoolliseen epäkunnioittavasti, kelvottomasti tai sopimattomalla tavalla. Ne, jotka haluavat osallistua, tulisi ensin olla uudestisyntyneitä – syntinen olisi kelvoton ottamaan osaa ehtoolliseen. Meidän tulisi ottaa Herran ateria ajatuksella, arvokkaasti, asiaankuuluvalla kunnioituksella ja kunnioittaen Hänen ruumistaan ja myös Hänen ruumistaan, seurakuntaa. Meidän tulisi valmistaa sydämemme ja tulla nöyrinä, alamaisina ja antautuneina hänelle.
Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta;
1. Korinttolaiskirje 11:28 KR 38
Ennen ehtoollisen nauttimista meidän tulisi tutkia itseämme mahdollisten tunnustamattomien syntien tai huonojen asenteiden varalta häntä tai toisia kohtaan.
Sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa.
1. Korinttolaiskirje 11:29 KR 38

Herran ateria ei ole tavallinen ateria. Jos et kohtele sitä ansaitsemallaan kunnioituksella, vedät tuomion päällesi. Tavallaan kukaan ei ole ”arvollinen” osallistumaan, mutta Jeesuksen ansiosta voimme ottaa osaa hänen ateriansa, tietäen että hänen armonsa kautta olemme anteeksiannetut ja vanhurskaat hänen edessään.
Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois.
1. Korinttolaiskirje 11:30 KR 38
Jeesuksen haavojen kautta meidät on parannettu. Kun otat Herran aterian ymmärtäen, mitä se edustaa, uskon kautta vastaanotat Hänen elämänsä, voimansa ja parantavan vaikutuksensa. Jos et usko, että Hänen murrettu ruumiinsa edustaa sinun parantumistasi, jäät sairaaksi. Se ei ole merkityksetön rituaali, vaan elävä ja voimallinen juhla.
Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi; 1. Korinttolaiskirje 11:31 KR 38
Jos me teemme parannuksen synneistämme, Jumala antaa meille anteeksi. Jumala ei voi eikä tule antamaan anteeksi katumattomia syntejä. Kun tutkimme itsemme ja pyydämme anteeksi, syntimme pyyhitään pois ikuisesti. Jos emme tutki itseämme, synti jää tullaan tuomitsemaan ikuisuudessa.
Mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi. 1. Korinttolaiskirje 11:32 KR 38
Kun Jumala käsittelee meitä ja osoittaa meille synnin, hän kurittaa meitä kuten vanhempi kurittaa lastaan – pieni kipu nyt välttääksemme suuremman kivun myöhemmin.
Sentähden, veljeni, kun kokoonnutte aterioimaan, odottakaa toisianne. Jos kenellä on nälkä, syököön kotonaan, ettette kokoontuisi tuomioksenne. Muista seikoista minä säädän, sitten kuin tulen. 1. Korinttolaiskirje 11:33-34 KR 38
Ottakaa Herran ateria huomioiden toiset. Se ei ole illallisateria. Korinttilaiset muuttivat Herran aterian lihalliseksi juhlaksi – rikkaammat söivät herkkujaan köyhien edessä, joilla ei ollut paljonkaan syötävää.
Paavali nuhteli heitä: ”Jos olet nälkäinen, syö kotonasi!” Herran ateria ei ole tilaisuus juhla-aterialle, vaan mahdollisuus muistaa Kristuksen uhri.
Kun vietät ehtoollista, juhlista sitä, mitä hän jo teki, ja, että hän tulee pian takaisin!
Artikkelin englanninkielinen versio on peräisin Revival Ministries International:n nettisivulta revival.com