Elä Jumalan läsnäolossa

Kun opimme tänään mitä Jumalan Sana opettaa meille tästä aiheesta, muistetaan että eläminen Hänen läsnäolossaan johtaa meitä aina elämäntyyliin, missä haluamme tuoda Hänen läsnäolonsa muille ihmisille.

Kun puhumme Jumalan läsnäolosta, on tärkeää ymmärtää seuraavat 3 asiaa. 

Jumalan kaiken läpäisevä läsnäolo

 • Jumala todella on kaikkialla!
 • “Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi?” Psalmi 139:7 (KR 1992)
 • Et voi piiloutua Jumalalta. Jumala voi löytää sinut mistä vain. Jumala on kaikkialla. Silti Hänen läsnäolonsa ei tule julki silminnähtävällä tavalla kaikkialla.  

Jumalan läsnäolo sisäisesti meissä

 • Tämä tapahtuu kun Pyhä Henki tulee elämään sisimmässämme. 
 • Jeesus sanoi tämän Pyhästä Hengestä Johannes 14:17 (KR 1933/38): “hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.” 
 • Pyhä Henki asuu jokaisen uudestisyntyneen kristityn sydämessä. Jos olet antanut elämäsi Jeesukselle, Jumala asuu sinussa Pyhän Henkensä kanssa. 

Jumalan silminnähtävä, julki tuleva läsnäolo

 • Jumalan silminnähtävä, julki tuleva läsnäolo on Jumalan käsitettävää, todeksi tullutta, ja todistettavaa läsnäoloa. 
 • Tässä on tärkeä kysymys: Voitko elää Hänen julki tulevassa läsnäolossaan joka päivä? 
 • Ylistys ja palvonta ovat pääasiallinen portti Jumalan julki tulevaan läsnäoloon. 

MITÄ ON JUMALAN SILMINNÄHTÄVÄ, JULKI TULEVA LÄSNÄOLO?  

Jumala aloitti kaiken Eedenin puutarhassa. Jumala halusi perheen, suhteen ja luomistyönsä kruunujen vaeltavan ja puhuvan hänen kanssaan

Mutta kun Aadam ja Eeva pettivät Jumalan – kun he valitsivat olla tottelematta Jumalan selkeää käskyä – tuo suloinen yhteys murtui ja he menettivät Jumalan kirkkauden ja yhtäkkiä oivalsivat: “Olemme alasti.”

Mitä siis ihmiskunta menetti, kun Aadam ja Eeva lankesivat syntiin? Ja mitä Jeesus tuli palauttamaan ennalleen?

Jeesuksen tulleen palauttamaan Jumalan silminnähtävän, julki tulevan läsnäolon meille, jonka Aadam ja Eeva saivat kokea päivittäin ennen lankeamistaan. Jumalan silminnähtävässä, julki tulevassa läsnäolossa löydämme kaiken mitä tarvitsemme ja haluamme.

Psalmi 16:11 lupaa meille mahtavia asioita:

 1. Jumala neuvoo meille elämän tien 
 2. Hänen läsnäolossaan on ylenpalttisesti iloa
 3. Hänen oikeassa kädessään on ihanuutta iankaikkisesti

Synti aina yrittää saada meidät piiloutumaan Jumalan läsnäololta. , aivan kuten Aadam ja Eeva yrittivät piiloutua kadottaessaan Jumalan kirkkauden ompelemalla yhteen viikunanlehtiä.

Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä. Ja mies vaimoineen lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan. Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: “Missä olet?”
– 1 Mooseksen kirja 3:8-9

 • Muista, että Jumala on puolellasi ja haluaa tuoda sinulle lunastuksen, vapauden ja uuden alun jopa silloin, kun olet itse sotkenut tilanteesi.
 • Paholainen haluaa sortaa sinua ja pitää sinut sidottuna. Paholainen haluaa sinun vetäytyvän seurakuntayhteydestä ja paholainen todella haluaa sinun palaavaan synnilliseen elämään, kompromisseihin ja uskontoon.
 • Jeesus haluaa vapauttaa sinut kurjuudesta, masennuksesta, itsekkyydestä, riippuvuuksista ja maailmallisesta elämäntyylistä.Hän haluaa vapauttaa sinut synnistäsi.

Hän sanoi: “Pitäisikö minun kasvojeni [läsnäoloni] käymän sinun kanssasi ja minun viemän sinut lepoon?” Hän vastasi hänelle: “Elleivät sinun kasvosi [Sinun silminnähtävä, julki tuleva läsnäolosi] käy meidän kanssamme, niin älä johdata meitä täältä pois. Sillä mistä muutoin tiedetään, että minä olen saanut armon sinun silmiesi edessä, minä ja sinun kansasi, ellei siitä, että sinä käyt meidän kanssamme, niin että me, minä ja sinun kansasi, olemme erikoiset kaikkien kansojen joukossa, jotka maan päällä ovat?”
– Exodus 33:14-16

 • Jumalan silminnähtävä, julki tuleva läsnäolo asettaa meidät erilleen maailmasta.
 • Jumalan silminnähtävä läsnäolo on, että Jumala tekee jotakin, mitä sinä et voi tehdä itsellesi tai muille. 
 • Esimerkkejä Jumalan ilmeisestä läsnäolosta: Jumalan yliluonnollinen parantava voima ja kyky vapauttaa ihmisiä kauheista olosuhteista; Hänen yliluonnollinen huolenpitonsa; Jumalan rhema-sanat, jotka tuovat selkeyttä, rauhaa ja iloa.

Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi.”
– Markus 16:17

 •  Meidät on kutsuttu tuomaan Taivasten valtakunta maan päälle
 • Oi kuinka me tarvitsemmekaan Jumalan läsnäoloa elämässämme, perheissämme ja serakunnissamme tänä päivänä!

LÄHTEMINEN POIS HÄNEN LÄSNÄOLOSTAAN

Miten voit lähteä pois Jumalan silminnähtävästä, julki tulevasta läsnäolosta?

Harkitun tottelemattomuuden kautta. Harkittu tottelemattomuus on kyseessä, kun et teekään mitä Jumala käskee sinun tehdä.

 • Kain jätti Jumalan läsnäolon kun hän ei käsitellyt asennettaan ja murhasi veljensä. 
 • Joona jätti Jumalan läsnäolon kun hän lähti päinvastaiseen suuntaan. Jumala sanoi: “Mene Niniven kaupunkiin” – mutta Joona päätyi Tarsiiseen ja päätti lähteä Välimeren risteilylle. Se ei päättynyt hyvin! Mutta Joona teki parannuksen.
 • Sinä voit tehdä parannuksen tänään. Mutta sinun ei aina täydy oppia kantapään kautta. 

Kuuliaisuus on avaintekijä!

Kuuliaisuus tarkoittaa yksinkertaisesti: TEE, MITÄ JUMALA SANOO!

 • Kun Jumala puhuu sinulle, tee se! Tee se saman tien äläkä väittele Jumalan kanssa!
 • Et voi oikeastaan sanoa eläväsi hänen läsnäolossaan, jos et tee sitä, mitä Hän käskee sinua tekemään. 
 • Niin monesti yritämme miellyttää ihmisiä. Meidän tulisi vain keskittyä miellyttämään Jumalaa. Kun teemme niin, Hän siunaa meitä suosiollaan, Jumalan antamilla ystävyyssuhteilla ja todellisilla taloudellisilla siunauksilla.
 • Elääksemme hänen läsnäolossaan meidän täytyy oppia astumaan sisään hänen läsnäoloonsa.

ASTUMINEN HÄNEN LÄSNÄOLOONSA

Meidän tulee oppia astumaan Jumalan läsnäoloon niin, että voimme elää hänen läsnäolossaan ja harjoittaa hänen läsnäoloaan päivittäin ja antaa Jumalan vaikuttaa jokaiseen elämämme alueeseen.

Miten astut Jumalan läsnäoloon?

Portti Hänen ilmeiseen läsnäoloonsa on ylistys ja palvonta.

“Tulkaa, kohottakaamme ilohuuto Herralle, riemuhuuto pelastuksemme kalliolle. 2 Käykäämme kiittäen hänen kasvojensa eteen, veisatkaamme hänelle riemuvirsiä.”
– Psalmi 95:1-2

“Kiitosuhri-virsi. Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa.2 Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.”
– Psalmi 100:1-2

 • Astumme hänen portteihinsa kiitosta veisaten! Hän on antanut sinulle kaiken mitä omistat. Hän on pelastanut sinut ja nyt hänen Pyhä Henkensä elää sinussa.
 • Sanoissasi on hämmästyttävän suuri voima. Kun puhut ja laulat hänen sanaansa, kun korotat Jeesuksen nimeä omalla äänelläsi – silloin yliluonnollisia, mahtavia asioita alkaa tapahtua lyhyessä hetkessä kääntäen tilanteesi päälaelleen. Tämä tapahtui Paavalille ja Silaalle Filipissä.

“Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat.” 
– Apostolien teot 16:25-26

 • Sinun ei tarvitse olla hyvä laulaja. Jumala haluaa kuulla sinun äänesi! Ala vain palvoa häntä.
 • Monesti ylistyksen aikana tunnet Jumalan läsnäolon voimakkaimmin.
 • Voideltu ylistys ja palvonta vetävät puoleensa myös uskosta osattomia. Myös maailman ihmiset aistivat Jumalan läsnäolon kun Jumalan kansa korottaa Jeesuksen nimeä. 

“…Ja kun minut ylennetään maasta, niin minä vedän kaikki tyköni.”
– Johanneksen evankeliumi 12:32  

 • Jeesus on elää. Hän nousi haudasta!
 • Kun me korotamme Jeesuksen nimeä ja ylennämme hänen nimeään tekojemme, sanojemme ja laulujemme kautta käyttäen omaa ääntämme – silloin ihmiset tässä kaupungissa ja tässä maassa vedetään Jeesuksen luo, Hänen silminnähtävään, julki tulevaan läsnäoloonsa.

Elä hänen läsnäolossaan joka päivä. Opi palvomaan häntä, Hän on palvontasi arvoinen niin hyvinä kuin haastavinakin päivinä. Älä ainoastaan astu hänen läsnäoloonsa kerran viikossa. Hänen armonsa on uusi joka aamu! 

“Mutta tulee aika, ja se on jo nyt, jolloin oikeat rukoilijat palvovat Isää hengessä ja totuudessa. Sellaisia palvojia Isä etsii. 24 Jumala on Henki, ja niiden, jotka häntä palvovat, tulee palvoa hengessä ja totuudessa.”
– Johanneksen evankeliumi 4:23-24 (Raamattu Kansalle käännös) 

Nämä ovat Herramme Jeesuksen Kristuksen sanat. Isä Jumala etsii niitä ihmisiä, jotka palvovat häntä. Hän etsii niitä, jotka astuvat hänen läsnäoloonsa. Hän etsii niitä ihmisiä, joiden korkein halu on elää hänen läsnäolossaan.