Hengellinen kasvu

“Jo aikoja sitten teistä olisi pitänyt tulla toisten opettajia, mutta sen sijaan te olette itse jälleen opin tarpeessa: jonkun olisi opetettava teille Jumalan sanan alkeet. Te tarvitsette taas maitoa, ette te kestä vahvaa ruokaa.” (Hepr. 5:12)

Tämä jae osoittaa meille selvästi, millaisia odotuksia Jumalalla on meitä kohtaan hänen lapsinaan, jotta kasvaisimme ja tulisimme hedelmällisiksi. Sinun on tarkoitus tulla hedelmälliseksi!

Kun vauva syntyy tähän maailmaan, tarvitaan aikaa ja oikeita ainesosia, jotta hän kypsyy ja kasvaa. Samalla tavalla meidän on määrä kasvaa hengellisesti, jotta voimme ottaa paikkamme ja oppia kantamaan vastuuta. Jumalan sana, uskoon sekoittuneena, on ravintomme. Jumalan sana rakentaa meitä. Jumalan sana tuo kasvua.

Lapsi ärsyyntyy helposti, tarvitsee jatkuvaa tukea, on monesti tietämätön, epäluotettava ja puhuu usein enemmän kuin pitäisi. Kypsä uskova, eli hengellinen kristitty, sen sijaan kykenee saattamaan asioita loppuun itsenäisesti, on luotettava, hänellä on näkemystä ja ympärillä olevat myrskyt eivät häntä liikuta. Voi, kuinka me tarvitsemmekaan aikuisia pyhiä!

Elätkö sinä sitä taivaallista elämää, joka Jumalalla on sinua varten? Olkoon tämä uskon kesä ja hengellisen kasvamisen kesä.