Jumalan kirkkaus

2 Moos 16:7,10. ja huomenaamuna te tulette näkemään HERRAN KUNNIAN, koska Herra on kuullut teidän napinanne häntä vastaan. Sillä mitä olemme me, että te meitä vastaan napisette? …. 10 Ja kun Aaron oli puhunut tämän koko Israelin seurakunnalle, kääntyivät he erämaahan päin, ja katso, HERRAN KUNNIA näkyi pilvessä. .

2 Moos 40:34,35.

34 Sitten pilvi peitti ilmestysmajan, ja HERRAN KIRKKAUS täytti asumuksen; 35 eikä Mooses voinut mennä ilmestysmajaan, sillä pilvi oli laskeutunut sen päälle, ja HERRAN KIRKKAUS täytti asumuksen.  

3 Moos 9:4,6,23.

4 ja härkä ja oinas yhteysuhriksi, uhrattaviksi Herran edessä, ynnä ruokauhri, johon on öljyä sekoitettu, sillä tänä päivänä ilmestyy teille Herra’, 6 Ja Mooses sanoi: “Näin Herra on käskenyt teidän tehdä, että HERRAN KIRKKAUS ilmestyisi teille”. .
23 Ja Mooses ja Aaron menivät ilmestysmajaan, ja kun he tulivat sieltä ulos, siunasivat he kansan. Silloin HERRAN KIRKKAUS ilmestyi kaikelle kansalle.

4 Moos 14:10.

10 Ja Mooses ja Aaron menivät ilmestysmajaan, ja kun he tulivat sieltä ulos, siunasivat he kansan. Silloin HERRAN KIRKKAUS ilmestyi kaikelle kansalle

4 Moos 20:6.

6 Mutta Mooses ja Aaron menivät seurakunnan luota ilmestysmajan ovelle ja lankesivat kasvoilleen. Silloin näkyi HERRAN KIRKKAUS heille. .

1 KUN 8:10,11.

10 Ja kun papit lähtivät pyhäköstä, täytti pilvi Herran temppelin, 11niin että papit eivät voineet astua toimittamaan virkaansa pilven tähden; sillä HERRAN KIRKKAUS täytti Herran temppelin. .

2 Aikak 5:11-14.

11 Kun papit lähtivät pyhäköstä — sillä kaikki siellä olevat papit olivat pyhittäneet itsensä, osastoihin katsomatta; 12ja kaikki leeviläiset veisaajat, Aasaf, Heeman ja Jedutun poikinensa ja veljinensä, seisoivat hienoihin pellavavaatteisiin puettuina kymbaaleineen, harppuineen ja kanteleineen itään päin alttarista, ja heidän kanssaan sata kaksikymmentä pappia, jotka puhalsivat torviin; 13ja puhaltajien ja veisaajien oli yhdyttävä yhtaikaa ja yhteen ääneen ylistämään ja kiittämään Herraa — ja kun torvet, kymbaalit ja muut soittokoneet soivat ja viritettiin Herran ylistys: “Sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti”, silloin pilvi täytti huoneen, Herran temppelin, 14niin että papit eivät voineet astua toimittamaan virkaansa pilven tähden; sillä HERRAN KIRKKAUS täytti Jumalan temppelin.

2 Aikakirja 7:1,2.

1 Kun Salomo oli lakannut rukoilemasta, tuli taivaasta tuli ja kulutti polttouhrin ja teurasuhrit, ja HERRAN KIRKKAUS täytti temppelin, 2niin että papit eivät voineet mennä Herran temppeliin; sillä HERRAN KIRKKAUS täytti Herran temppelin

Uudessa testamentissa Johannes oli hengessä ja vastaaotti ilmestyksen. (Joh ilm):

Minä, Johannes, teidän veljenne, joka teidän kanssanne olen osallinen ahdistukseen ja valtakuntaan ja kärsivällisyyteen Jeesuksessa, minä olin Jumalan sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden saaressa, jonka nimi on Patmos. 10 Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen, (Ilm ‭1:9-10‬.)

Me kaipaamme sitä että Jumalan kirkkaus on läsnä kodeissamme, rymissämme, kokouksissamme ja jopa kaupungeissa ja maassamme. 

1. Hänen kirkkautensa
2. Näky
3. Näyn puhuminen
4. Uskon teot