Lapset ovat siunaus Jumalalta. Monet kohtelevat heitä kuin he olisivat kaikkea muuta kuin siunaus. He tulevat olemaan sitä suurempi siunaus, jos sovellat Jumalan sanaa heidän kasvatukseen. Seiso Jumalan sanan päällä perheesi suhteen. Usko Hänen lupauksensa.

Ps. 147:13 Sillä hän tekee lujiksi sinun porttiesi salvat; hän siunaa sinun lapsesi sinun keskelläsi.

Ps. 127:3-5 Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anti. Niinkuin nuolet sankarin kädessä, niin ovat nuoruudessa synnytetyt pojat. Onnellinen se mies, jonka viini on niitä täynnä! Eivät he joudu häpeään, kun portissa puhuttelevat vihamiehiänsä.

Sananl. 20:7 Vanhurskas vaeltaa nuhteettomasti, onnelliset ovat lapset hänen jälkeensä.

Ps. 128:3  Niinkuin hedelmällinen viiniköynnös on sinun emäntäsi sinun huoneesi perällä, niinkuin öljypuun vesat ovat sinun lapsesi sinun pöytäsi ympärillä.

Viisas lapsi on valtava siunaus, mutta typerä lapsi tuo vuosia kestävää kärsimystä ja murhetta. Typerät, kurittomat lapset eivät kunnioita vanhempiaan. Lapsesi antavat sinulle kuuluvan kunnioituksen, jos kuritat, korjaat, opetat ja koulutat heitä niinkuin Jumalan Sana neuvoo. Suojele lapsiasi ja ole tarkkaavainen heidän ystäviensä ja niiden suhteen, joiden kanssa he ovat tekemisissä.

Sananl. 10:1 Viisas poika on isällensä iloksi, mutta tyhmä poika on äidillensä murheeksi.

Sananl. 15:20  Viisas poika on isällensä iloksi, mutta tyhmä ihminen halveksii äitiänsä.

Sananl. 17:25 Tyhmä poika on isällensä suruksi ja synnyttäjällensä mielihaikeaksi.

Sananl. 28:7 Joka laista ottaa vaarin, on ymmärtäväinen poika; mutta irstailijain seuratoveri saattaa isänsä häpeään.

Sananl. 23:24-25 Ääneen saa riemuita vanhurskaan isä; joka viisaan on siittänyt, sillä on ilo hänestä. Olkoon sinun isälläsi ja äidilläsi ilo, sinun synnyttäjäsi riemuitkoon.

Kanna vastuu lastesi kasvatuksesta. Sinä muovaat heidän tulevaisuutensa! Eeli joutui ongelmiin Jumalan kanssa, koska hän salli lastensa tehdä, mitä vain tahtoivat. Kurittomat, kouluttamattomat lapset menettävät perintöosansa – hengellisen ja materiaalisen.

Sananl. 22:6 Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea.

Sananl. 17:2 Taitava palvelija hallitsee kunnotonta poikaa ja pääsee perinnönjaolle veljesten rinnalla.

Älä järkyty siitä, kun lapsesi tekee jotain typerää. He ovat lapsia! Tarvitset kärsivällisyyttä ja sinun tulee olla johdonmukainen kurituksessasi ja koulutuksessasi – ei vain päivän ajan – vaan ainakin 18 vuoden ajan!

Sananl. 22:15  Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa.

Sananl. 29:15 Vitsa ja nuhde antavat viisautta, mutta kuriton poika on äitinsä häpeä.

Sananl. 29:17 Kurita poikaasi, niin hän sinua virvoittaa ja sielullesi herkkuja tarjoaa.

Sananl. 23:13-14  Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Vitsalla sinä häntä lyöt, tuonelasta hänen sielunsa pelastat.

Sananl. 13:24 Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.

Sananl. 19:18 Kurita poikaasi, kun vielä toivoa on; ethän halunne hänen kuolemaansa.

Lapsi on vastuullinen hänen asenteestaan ja käytöksestään aivan samoin kuin aikuinen. “Hänhän on vain lapsi” on asian väistämistä. Lapset ovat vastuusta itsestään ja heitä tulisi pitää myös vastuullisina.

Sananl. 20:11 Teoistansa tuntee jo poikasenkin, onko hänen menonsa puhdas ja oikea.

Sinun johtamistyylisi on suoraan verrannollinen siihen, miten johdat muilla alueilla. Voit teeskennellä, että sinulla on kaikki hallussa, kun olet kodin ulkopuolella, mutta kotona lapsesi tietävät sinusta totuuden. Ensimmäinen velvollisuutesi on perheesi. Et voi luopua perhevelvotteistasi ja odottaa Jumalan käyttävän sinua seurakunnassa. Jos haluat johtoaseman seurakunnassa, sinun tulee olla johtaja kotonasi. Osoita luonnetta ja selkärankaa kotonasi niin voit olla sopiva palvelutyöhön Kristuksen Ruumiissa!

1.Tim. 3:4-5 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?

1.Tim. 3:12 Seurakuntapalvelija olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva.

Tit 1:6  jos missä olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä niskoittelevia.