Laita uskosi toimimaan

Markus 11:12-14 Kun he seuraavana päivänä lähtivät Betaniasta, oli hänen nälkä. Ja kun hän kaukaa näki viikunapuun, jossa oli lehtiä, meni hän katsomaan, löytäisikö ehkä jotakin siitä; mutta tultuaan sen luo hän ei löytänyt muuta kuin lehtiä. Sillä silloin ei ollut viikunain aika. Niin hän puhui ja sanoi sille: “Älköön ikinä enää kukaan sinusta hedelmää syökö”. Ja hänen opetuslapsensa kuulivat sen.

Markus 11:20-25 Ja kun he varhain aamulla kulkivat ohi, näkivät he viikunapuun kuivettuneen juuria myöten. Silloin Pietari muisti Jeesuksen sanat ja sanoi hänelle: “Rabbi, katso, viikunapuu, jonka sinä kirosit, on kuivettunut”. Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: ‘Kohoa ja heittäydy mereen’, eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi. Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva. Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne.”

1. Laita sydämesi kuntoon! Usko on sydämestä ja sinun pitää suojella, valvoa ja pitää sydämesi puhtaana Jumalan edessä voidaksesi pitää uskosi elävänä! (jae 25)

 • Jeesus antoi meille uuden elämän, uuden sydämen, Hän pesi pois syntimme
 • ”Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.” (Room 13:10)
 • Ei katkeruutta, anteeksiantamattomuutta, kateellisuutta, vihaa (Gal 5:19-21) vaan rakkautta!
 • Ei himoa, maailmallisia kompromisseja (2 Joh 2:16-17)
 • Puhdas sydän, pyhä elämä (2 Kor 6:17)
 • Puhdas omatunto ja motiivit (2 Tim 2:22)

2. Älä jää vain sivustakatsojaksi, tai näe vain muiden elävän tätä elämää, vaan olkoon meillä usko itsellämme! (Jae 23)

 • Jeesus puhui opetuslapsilleen: Voit elää näin, sinulla voi olla uskoa, voit puhua ja voit rukoilla ja uskoa!
 • Laita uskosi toimimaan!
 • Usko saa rukouksen toimimaan!
 • Puhu! Rukoile! Usko! Näe suuria asioita!
 • Usko saa aikaan tuloksia!

Uskosi koetellaan

Jaakob 1:2-4 Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.

Jeesus kääntyi opetuslastensa puoleen ja sanoi: ”Nyt menkää eteenpäin ja olkoon teillä uskoa!”

On aika laittaa uskosi toimimaan!

Täydentäviä raamatunkohtia:

Room 1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: “Vanhurskas on elävä uskosta”.

Matt 21:21-22 Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, niin ette ainoastaan voisi tehdä sitä, mikä viikunapuussa tapahtui, vaan vieläpä, jos sanoisitte tälle vuorelle: ‘Kohoa ja heittäydy mereen’, niin se tapahtuisi. Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte.”

Heb 11:6 Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Room 4:19-21 eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut-sillä hän oli jo noin satavuotias-ja että Saaran kohtu oli kuolettunut; mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.

Room 12:3 Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.

2 Kor 4:13 Mutta koska meillä on sama uskon Henki, niinkuin kirjoitettu on: “Minä uskon, sentähden minä puhun”, niin mekin uskomme, ja sentähden me myös puhumme,