Lopun aika

Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
‭‭1 Tess ‭4:13-18‬ ‭‬‬

Esittely.

-Meidän pitää olla valmiita. 

– Kiirellisyys koska aika on tulossa loppuun. 

Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.

Matt 24:44 

Pietarin kirje kuvailee tämän seuraavasti: 

Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.

2 Piet 3:10 

 2 Piet 3:10

Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.

Paavali kirjoittaa Tessalonikialaisille:

sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.

1 Tess 5:2 

Paavali kirjoittaa Titukselle autuaallisesta toivosta seurakunnalle:

odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,

Tiit 2:13 

– Yksi syy sille, että seurakunta ei valmistaudu ja pysy valmiina, on että näitä asioita ei opeteta tarpeeksi Raamatusta. 

  • Yksi syy lopunajan profetialle on saada seurakunta valmiiksi. Ja saada seurakunta pysymään valmiina. 

Lopun ajan profetian ei ole tarkoitus lannistaa, sekoittaa tai tuoda pelkoa. 

Avaimia Raamatun profetioiden, ilmestyskirjan ja lopunaikojen ymmärtämiseen:

-Jeesuksen esiin tuominen, jotta ihmiset voivat tulla Hänen luokseen. Avata Hänelle sydämensä, katua syntejään, kääntyä ja pelastua. 2 Piet 3:9 Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. 

-Tuoda lohdutusta. 1 Tess 4:18  Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

– Pysyä Sanassa. 2 Tess 2:15 Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme.

– Vahvistaa sinua hyvässä työssä. 2 Tess 2:17 lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa.

– Tuoda erityinen siunaus.  Ilm 1:3.Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!

– Tulkita Raamattua Raamatulla. 2  Tim 2:15 Pyri osoittautumaan Jumalalle semmoiseksi, joka koetukset kestää, työntekijäksi, joka ei työtään häpeä, joka oikein jakelee totuuden sanaa.)

– Älä keksi asioita. Kaikki alueet eivät ole vielä selkeästi näkyvillä koska ne odottavat aikaansa. (“Jokainen silmä tulee näkemään hänet. Ilm 13:3 antikristus (peto) tai Ilm 11 jossa puhutaan todistajista. – Me emme tulkitse Raamattua maailman tapahtumien mukaan. Kaikki mitä maailmassa tapahtuu ei löydy Raamatusta.

– Lopun ajan profetian tarkoitus ei ole keskittyä negatiiviseen. Se on todistus Jeesuksesta. 

– On olemassa monia PÄÄPIIRTEITÄ, jotka ovat selkeästi nähtävillä ilmestyskirjassa. Kuka Jeesus on, ohjeet seurakunnalle, amtikristus, tuleva tuomio, uusi taivas ja uusi maa. Älä jää jumiin jos et tiedä mitä numero 666 tarkalleen merkitsee.  

Niille, joilla ei ole henkilökohtaista suhdetta Jeesuksen kanssa tämä on kiirellinen kutsu laittaa asiat kuntoon. 

Uskovalle tämä on kutsu olla valmiina, pysyä valmiina ja täyttää kaikki taivaan tarkoitus elämässään sekä tavoittaa kadotetut.   


Kannusta jokaista jäsentä lukemaan 1 & 2 Tessalonikialaiskirje. Ja ole rohkaistu.

Meillä on siunattu toivo Kristuksessa.