Luonne: Ilo

Mitä enemmän me näytämme Hänen luonnettaan ja mitä enemmän meistä tulee Hänen kaltaisiaan (mitä enemmän muutumme joka alueella Hänen kaltaisekseen): Sitä enemmän näemme taivasta maan päällä.

Jumala ei koskaan johda meitä luonteensa ulkopuolelle!

Ps ‭16:11‬ “Sinä neuvot minulle elämän tien; ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti.”

Jumala on ilon Jumala. On olemassa ylenpalttinen ilo ja Ilo Herrassa. Taivas on suuren ilon paikka. (Matt 25:23)‭

‭Uskonto on tehnyt ilosta huonon asian, totisesti naamasta ja ilottomuudesta hyvän asian: se on paholaisen puhetta. 

Sinun elämäsi Pyhän Hengen täyteisenä (Häneen kastettuna, Ilon täyteisenä) Jeesuksen uskovana on ilontäyteinen elämä!

Ilo on hengen hedelmä. Me olemme iloinen joukko, seurakunnan pitäisi olla iloisin paikka maan päällä. Ja jokaisen uskovan huulilta pitäisi tulla iloisoa huutoja!  

Vihollinen vihaa sitä jos olet täynnä iloa. Ilon ilmeneminen elämässäsi tuo tuomiota pimeyden valtakuntaan.”

Ilo tuo voimaa!

Neh‬ ‭8:9‬.‬‬ “Ja Nehemia, maaherra, ja pappi Esra, kirjanoppinut, ja leeviläiset, jotka opettivat kansaa, sanoivat kaikelle kansalle: “Tämä päivä on pyhitetty Herralle, teidän Jumalallenne, älkää murehtiko älkääkä itkekö”. Sillä kaikki kansa itki, kun he kuulivat lain sanat..”

Neh‬ ‭8:10‬.‬‬ “Ja hän sanoi vielä heille: “Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.””

On välttämätöntä, että olemme VAHVOJA näinä lopun aikoina – sinä valitset voimasi lähteen! Anna sen olla ilo Herrassa!  ‭ 

Ilo ei ole mielen viihdykettä, vaan sydämen ylitsevuotavuutta. 

Meidän tulee olla vahvoja! Ilo mahdollista, että pysymme vahvoina koko ajan, kaikissa olosuhteissa!  

John ‭15:7-11‬.‬ “Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni. Niinkuin Isä on minua rakastanut, niin minäkin olen rakastanut teitä; pysykää minun rakkaudessani. Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan. Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.”

Hänen ilonsa meissä, ja meidän ilomme TÄYNNÄ!

Mitä tapahtuu kun ilontäyteisyys puuttuu: 

5 Moos‬ ‭28:47-48‬. “Koska et palvellut Herraa, sinun Jumalaasi, ilolla ja sydämen halulla, kun sinulla oli yltäkyllin kaikkea, on sinun palveltava vihollisiasi, jotka Herra sinun kimppuusi lähettää, nälässä ja janossa ja alastomuudessa ja kaiken puutteessa. Ja hän panee sinun kaulallesi rautaisen ikeen, kunnes hän sinut tuhoaa..”

  • Käänteisesti: olemme vapaita palvelemaan Herraa, tarpeemme on täytetty, olemme vaatetettuja ja kaikki ikeet ovat muuretut kun me palvelemme Jumalaa iloisin sydämin!  

Tapoja kasvaa ilossa:

  • Otamme Sanan vastaan ilolla! Usko ja ilo kulkevat yhdessä! Sanan kautta ja sanan kuulemisen kautta otamme uskon vastaan.(Joh. 15:11)

Jer‬ ‭15:16‬.‬‬ “ Sinun sanasi tulivat, ja minä söin ne, ja sinun sanasi olivat minulle riemu ja minun sydämeni ilo; sillä minä olen otettu sinun nimiisi, Herra, Jumala Sebaot.”

  • Keskity olemaan siunaus, ja ala vapauttaa asioita toisille. Ota katse pois itsestäsi!   Laita muut ihmiset edellesi. Jaa sanaa muille ja keskity auttamaan jotakuta toista. Elämämme eivät kuulu enää meille itsellemme. (ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni. Gal 2:20) 

Sananl‬ ‭11:25‬.‬‬ “Hyväätekeväinen sielu tulee ravituksi, ja joka muita virvoittaa, se itse kostuu.”

  • Tule janoiseksi ja nälkäiseksi olla täynnä Pyhää Henkeä! Laita syrjään kaikki häiriötekijät ja janoa viettää aikaa Hänen kanssaan! 

Psalms‬ ‭42:1‬ ‭”Niinkuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala.”

Sano:
“Minä olen voittaja!”

Voittaja on sellainen joka jatkaa ilon ilmentämistä kulkiessaan vastoinkäymisten läpi. Et voi voittaa ilman iloa!

Jes‬ ‭12:3‬.‬‬ “Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.”

Pelastus on kaikenkattava sana, ilon kautta otamme osaa kaikkeen mitä se tarjoaa ja ilman sitä emme voi vastaanottaa niitä etuja. 

Rukoile ja ylistä kunnes saat ilon!