Luonne: Pitkämielisyys

Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. 2 Piet 3:9

Isänä kaipaat nähdä totuudellisen luonteen muodostuvan lapsessasi. Iloitset nähdessäsi heidän kasvavan alueilla, joita arvostat. Meidän taivaallinen Isämme on tehnyt meidät tällä tavalla. Hän kaipaa nähdä Kristuksen uuden luomuksen tulevan meissä rohkeasti esiin eläessämme rakkaudentäyteistä elämää.

Herra ilmoitti Hänen luonteensa Israelille 2. Mooseksen kirjassa 34:6…laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa..” ‭‭

Koko vanha testamentti on testamentti Jumalan armosta ja kärsivällisyydestä! Ja vielä nyt, seurakunnan aikana, Pyhän Hengen aikana, Hän on ilmiömäisen kärsivällinen.

Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. ‭‭Hepr‬ ‭10:36‬.‬‬

Myös meidän tulisi kasvaa kärsivällisyydessä.

‭Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. ‭‭Gal‬ ‭5:24‬

Itsekkyys, eriseurat, vihamielisyys, kateellisuus ovat lihan tekoja: Me olemme ristiinnaulinneet lihamme haluineen ja himoineen.

Kilpa, jota juoksemme ei ole lyhyt sprintti, vaan ennemminkin maratoni.

“Minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. Fil 3:14

Pitkällä matkalla tarvitset pitkämielisyyttä ja kestävyyttä niin että et anna periksi kun asiat tulevat haastaviksi, vaan jatkat vain eteenpäin. (2 Tim 4:7. Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt..).

Voi kuinka me tarvitsemme eturintamaan sotilaita jotka eivät juokse pakoon kun paine alkaa kasvaa!

Haasteet ihmissuhteissa, läheisen ystävän petos.
Jonkun kunnioittamasi ihmisen sanat, jotka satuttavat sinua.
Taloudellinen haaste, oireet kehossasi.
Pettymykset, kun jokin asia ei mene suunnitelmien mukaan.
Hyökkäykset jotka tulevat Jeesuksen nimen tähden.
Nämä ovat todellisia asioita, joita jokaisen on kohdattava pitkämielisyydellä ja kärsivällisyydellä. Olla valmis maksamaan hintaa ja pysyä mukana kilvassa. Me juoksemme päästäksemme perille!

Tarvitset tätä ominaisuutta sinun henkilökohtaisessa elämässäsi:

  • Kärsivällisyys, jota tarvitset nähdäksesi Jumalan lupaukset täyttyneenä elämässäsi (yhdistettynä radikaalilla uskolla).
  • ‭‭Hepr‬ ‭6:12‬B ..vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on.

Nähdäksesi ympärilläsi olevien ihmisten kasvavan, tuntematta muita lihan mukaan. Pitkämielisyys on odotus Sanan kylvön tuottamasta hyvästä sadosta. Rakentaen yhtenäistä seurakuntaa.

Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.” ‭‭2 Kor ‭5:16‬

‭‭“Mutta kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan, niin että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen isää. Room‬ ‭15:5-6‬‬

  • Pysyä oikealla tiellä huolimatta vainosta ja paineista. (Room‬ ‭12:12‬ ‭KJV‬‬ “Toivossa iloiset; ahdistuksessa kärsivälliset; rukouksissa kestävät;”)

“Omat vanhemmatkin ja veljet ja sukulaiset ja ystävät antavat teidät alttiiksi; ja muutamia teistä tapetaan, ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden.” ‭Luuk ‭21:16-17‬‬

  • Nähdäksesi lopputuloksen etkä vain “tätä hetkeä”, joka saattaa saada sinut kompastumaan.

‭“Sillä hän odotti (odotuksella ja luottavaisesti) sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka rakentaja ja luoja on Jumala.” Hepr‬ ‭11:10‬

“Eikä hän heikentynyt uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut — sillä hän oli jo noin satavuotias — ja että Saaran kohtu oli kuolettunut; . [1 Moos. 17:17; 18:11.]” Hepr‬ ‭11:10‬

Miten saada lisää kärsivällisyyttä:

  • O L E K Ä R S I V Ä L L I N E N! Pysy Hänessä ja anna Hänen Sanansa pysyä sinussa. (Joh. 15:7) Kokosydämisesti!
  • Pysyä iloisena koetuksissa ja haasteissa. Pidä sitä ilona! (Jaak 1:2-4)
  • Huomioi Jeesus (Hepr.12:1-4) ja vastusta syntiä pitkämielisyydellä.


‭‭Hepr ‭12:1-4‬ ‭Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa, silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle. Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan”

Sydämen uskon ja vilpittömän intohimon kanssa me kuljemme kestävyydellä eteenpäin! Pitäen sydämemme kunnossa, pitkämielisyydellä me tähtäämme näkevämme Jumalan parhaan seurakunnassa!

‭‭Matt ‭24:13‬ ‭Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.”

Herran päivä on lähellä. Me odotamme kärsivällisesti:

‭‭Jaak‬ ‭5:7-9‬ ‭Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen. 8Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä. 9Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella!”

Iloisen, toiveikkaan odotuksen kanssa me katsomme eteenpäin kaikkeen siihen mitä Jumalalla on meitä varten varattuna!