Luonne: Ystävällisyys ja hyvyys

1 Kor ‭13:4-8. “Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.

Uppoutuneena Jumalan rakkauteen sinusta tulee loukkaamaton. Immuuni sinua ympäröiville olosuhteille ja asenteille. Itse asiassa “”kulkiessasi rakkaudessa kuljet täydellisesti Jumalan tahdossa.””   

 ‭2 Aikak‬ ‭5:13-14‬. ‬‬ “ja puhaltajien ja veisaajien oli yhdyttävä yhtaikaa ja yhteen ääneen ylistämään ja kiittämään Herraa — ja kun torvet, kymbaalit ja muut soittokoneet soivat ja viritettiin Herran ylistys: “Sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti”, silloin pilvi täytti huoneen, Herran temppelin, niin että papit eivät voineet astua toimittamaan virkaansa pilven tähden; sillä Herran kirkkaus täytti Jumalan temppelin.”
‭‭
Jaak ‭1:17‬.‬‬ “Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.”
‭‭

Ystävällisyys(kindness) on sydämen asenne joka haluaa nähdä hyvien asioiden tapahtuvan ihmisille ja hyvyys (goodness) on hänen hyvyytensä ilmentämistä.  

Jumalalla on hyvä tahto ihmisiä kohtaan. (Luuk 2:14) Hän ilmensi tahtoaan lähettäessään Jeesuksen lunastamaan ihmiskunnan ristillä, jotta ihmiset voisivat tulla ja vastaanottaa anteeksiannon!  

Isinä ja äiteinä meillä on ystävällisyyttä (hyvyyttä) lapsiamme kohtaan. Ja jopa jouluna me ilmennämme sitä näyttämällä hyvyyttä.   

Jumalan rakkaus on ehdotonta. Hänen hyvyytensä vetää meidät parannukseen. (Room 2:4)

Room ‭5:8‬. “Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.”

Eläminen uuden luomuksen mukaan. (2. Piet 1:4, 2. Kor. 5:17) Näytät hyvyyttä muita kohtaan! 

Tiitus ‭3:3-6‬. ‭Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme. Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta”

Ystävällisyys ja hyvyys valmistavat sydämiä evankeliumille – Ihmiset tulevat vedetyksi Taivaallisen Isäsi luo. 

Tätä tarkoittaa olla maailman valo ja suola:

Matt‬ ‭5:13-16‬.‬‬ “Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.”
‭‭

Kun me ilmennämme ystävällisyyttä ja hyvyyttä se tuo kunniaa Jumalalle. 
 

Efe‬ ‭4:32‬.‬‬ “Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut.”


Anteeksianto, toisten siunaaminen, harras rukous toisten puolesta, esirukous tarkoittaa toisen ihmisen paikan ottamista rukouksessa. Rakkaudessa(epäitsekkäällä tavalla) 

Et voi kontrolloida miten ihmiset reagoivat, mutta ystävällisyyden kautta voit kasvaa siinä miten itse reagoit! 

Fil‬ ‭2:14-15‬ ‭KJV‬‬ “Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä, 15että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa;”
‭‭

Hyvyyttä täynnä olevalla sydämellä voimme jatkaa loistamista! Ja Herra voi käyttää meitä!

Sano:
“Minä olen rakastava ja hyvä!”
“Minä olen hyödyllinen Jumalan valtakunnassa!”

  • Sellainen hyvyys, joka muuttaa kaiken! 
  • Ilmennettynä ylitsevuotavan ystävällisyyden kautta!

Ystävällisyys perheessä:

  • Ne joita rakastat ja joiden kanssa vietät eniten aikaa ovat kaikkein arvokkaimpia sinulle.  
  • (Jokaista ärsyttää joku asia, vaikkapa perheissä. Kun olet toisten lähellä ja tunnet heidät paremmin kuin kukaan muu. Sitä suurempi syy kasvaa ystävällisyydessä ja hyvyydessä!!)
  • Pidä sanasi ylentävinä kasvamalla hyvyydessä!

Efe‬ ‭4:29‬.‬ “Mikään rietas puhe älköön suustanne lähtekö, vaan ainoastaan sellainen, mikä on rakentavaista ja tarpeellista ja on mieluista niille, jotka kuulevat..”

  • Sama koskee sellaista puhetta joka aiheuttaa hajaannusta seurakunnassa. Kun sinulla on hyvä sydän ja asenne et revi asioita alas sanoillasi.  

Pysyminen täynnä ystävällisyyttä ja tuoden esiin hyvyyttä:

  • Pidä sydämesi puhtaana. Pysy vapaana anteeksiantamattomuudesta, katkeruudesta ja varauksellisuudesta.  (“Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitäään pahaa..” Room. 13:10) Tee mitä sinun tarvitsee tehdä! Rukoile, paastoa, anna, ole siunaus!
  • Pysy vapaana loukkaantumisesta.  Oli kyse sitten todellisesta asiasta minkä joku teki, tai jostain merkityksettömästä asiasta, joka loukkasi sinua, niin pysy vapaana loukkaantumisista! Pysy Jumalan sanan kanssa. Vahva perustus Jumalan sanassa rakentaa sinua jolloin luottamuksesi on Jumalassa ja Hänen rakkaudessaan.
  • Vapaus pelosta. (2. Tim. 1:7). Vanhurskas on rohkea kuin leijona. (Sananl. 28:1). Kohtaa kaikki se mitä pelkäät! Ja anna Jumalan käyttää sinua ystävällisyyden ja hyvyyden kautta!

Jeesus nuoren hallitusmiehen kanssa:

Mark‬ ‭10:21‬ .‬‬ “Niin Jeesus katsoi häneen ja “”rakasti häntä”” ja sanoi hänelle: “Yksi sinulta puuttuu: mene, myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaassa; ja tule ja seuraa minua”.”
‭‭
Rakkaus liikutti aina Jeesusta. Ja Hän oli ystävällinen jopa puhuessaan niille jotka eivät halunneet kuulla Hänen ohjeitaan.