Näytä meille Isä

Sanan perustus: Joh 14:8-11

Joh 14:8-11  Filippus sanoi hänelle: “Herra, näytä meille Isä, niin me tyydymme”. Jeesus sanoi hänelle: “Niin kauan aikaa minä olen ollut teidän kanssanne, etkä sinä tunne minua, Filippus! Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän; kuinka sinä sitten sanot: ‘Näytä meille Isä’? Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen. Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden.

1. Moni tässä maailmassa huutaa sen puoleen, että joku näyttäisi heille Isän. Meidän toimeksiantomme taivaasta on uskovina näyttää heille Isä. Teemme tämän esittelemällä heille Pelastajan – JEESUKSEN.

 • Jumala on antaja.

Joh 3:16-17 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

2. Jotkut eivät ymmärrä Isän hyvyyttä, koska maallisen isänsä esimerkin, joka on saattanut tuottaa heille pettymyksen.

 • Joidenkin tietolähteiden mukaan 24 miljoonaa lasta tai 34% kaikista lapsista Yhdysvalloissa asuvat kotona ilman isää paikan päällä.
 • Lapsiin, jotka tulevat kodeista, joissa ei ole isää lukeutuu:
  • 63% nuorten itsemurhista
  • 70% nuorista, jotka ovat valtion ylläpitämissä laitoksissa tulevat isättömistä perheistä
  • 71% raskaana olevista teini-ikäisistä
  • 71% opiskelun keskenjättäneistä lukiolaisista
  • 75% kaikista kasvuikäisistä potilaista, jotka ovat kemikaalisten aineiden väärinkäyttäjien hoitolaitoksissa
  • 80% raiskaajista, jotka ovat väärinkohdennetun vihan motivoimia
  • 85% kaikista lapsista, joissa ilmenee käyttäytymishäiriöitä
  • 85% kaikista nuorista, jotka istuvat vankilatuomiota
  • 90% kaikista kodittomista ja tai karanneista lapsista
 • Kristittyinä meidän tulee edustaa todellista Isää Jeesuksen persoonan kautta kadoksissa olevalle ja kuolevalle maailmalle. Tämän maailman ainoa toivo on Jeesus.

Ps 68:6-7 Hän on orpojen isä ja leskien puolustaja, Jumala pyhässä asunnossansa, Jumala, joka antaa hyljätyille kodin ja johtaa vangitut onneen. Vain niskoittelijat asuvat kuivassa maassa.

Room 8:14-16 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: “Abba! Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

 • Jumala on hyvä ja armollinen.
 • Ps. 118:1  Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.
  • Jumala on rakkaus. 

1.Joh. 4:8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

3. Tuhlaajapoika (Isä Jumalan luonne on anteeksiantava.)

Luuk 15:11-24 Vielä hän sanoi: “Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Ja nuorempi heistä sanoi isälleen: ‘Isä, anna minulle se osa tavaroista, mikä minulle on tuleva’. Niin hän jakoi heille omaisuutensa. Eikä kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti. Mutta kun hän oli kaikki tuhlannut, tuli kova nälkä koko siihen maahan, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Ja hän meni ja yhtyi erääseen sen maan kansalaiseen, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen kaitsemaan sikoja. Ja hän halusi täyttää vatsansa niillä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Niin hän meni itseensä ja sanoi: ‘Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.’ Ja hän nousi ja meni isänsä tykö. Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi. Mutta poika sanoi hänelle: ‘Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan’. Silloin isä sanoi palvelijoilleen: ‘Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.’ Ja he rupesivat iloa pitämään.