Palvelijan sydän

Mark‬ ‭10:45‬ Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä.”‬‬

 • Jumalan luonne ja ominaisuudet ovat tarkoitettu näkymään meissä Hänen lapsissaan.

Hepr 1:3 ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa

 • Uutena luomuksena meidän tulee uudistaa mielemme eikä muovautua tämän maailman mukaan, vaan tulla sellaiseksi kuin Hän on. 
 • (Efe 5:1,Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapsetRoom 12:2,Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. Efe 4:23 ja uudistua mielenne hengeltä.)
 • Yksi Herramme luonteenpiirre on Hänen palvelijan sydämensä. 

2 Samuel 23:8-17 NLT Nämä ovat Daavidin sankarien nimet: Jooseb-Bassebet, tahkemonilainen, vaunusoturien päällikkö, hän, joka heilutti keihästään kahdeksansadan kaatuneen yli yhdellä kertaa. Hänen jälkeensä Eleasar, Doodin poika, joka oli erään ahohilaisen poika. Hän oli yksi niistä kolmesta urhosta, jotka olivat Daavidin kanssa silloin, kun he häpäisivät filistealaisia, jotka olivat kokoontuneet sinne sotimaan. Israelin miehet vetäytyivät silloin takaisin, 10mutta hän jäi paikalleen ja surmasi filistealaisia, kunnes hänen kätensä uupui niin, että se kouristui kiinni miekkaan. Ja Herra antoi suuren voiton sinä päivänä; väki kääntyi vain hänen jälkeensä ryöstämään.11Hänen jälkeensä Samma, Aagen poika, hararilainen. Kerran olivat filistealaiset kokoontuneet yhteen joukkoon, ja siellä oli peltopalsta, kokonaan hernettä kasvamassa. Ja väki pakeni filistealaisia, 12mutta hän asettui keskelle palstaa, sai sen pelastetuksi ja voitti filistealaiset; ja niin Herra antoi suuren voiton.13 Kerran lähti kolme niistä kolmestakymmenestä päälliköstä liikkeelle, ja he tulivat elonleikkuun aikana Daavidin luo Adullamin luolalle. Ja filistealaisten joukko oli leiriytynyt Refaimin tasangolle. 14Mutta Daavid oli silloin vuorilinnassa, ja filistealaisten vartiosto oli Beetlehemissä. 15Ja Daavidin rupesi tekemään mieli vettä, ja hän sanoi: “Jospa joku toisi minulle vettä juodakseni Beetlehemin kaivosta, joka on portin edustalla!” 16Silloin murtautuivat ne kolme urhoa filistealaisten leirin läpi ja ammensivat vettä Beetlehemin kaivosta portin edustalta, kantoivat ja toivat sen Daavidille. Mutta hän ei tahtonut sitä juoda, vaan vuodatti sen juomauhriksi Herralle 17ja sanoi: “Pois se! Herra varjelkoon minut sitä tekemästä. Onhan se niiden miesten veri, jotka menivät sinne oman henkensä uhalla.” Eikä hän tahtonut juoda sitä. Tämän tekivät ne kolme urhoa.

 • Palveleminen on sydämen ominaisuus. Me emme teeskentele tai esitä. 
 • Palveleminen on sydämen asia, samalla tavalla kuin usko, kunnioitus ja rakkaus. 
 • Me emme tee asioita esityksen vuoksi, tullaksemme nähdyksi tai tehdäksemme vaikutuksen ihmisiin.
 • Sydämen laatu tulee esiin meidän tekojemme ja sanojemme kautta. 

KAIKKI MIKÄ NÄYTTÄÄ NÖYRYYDELTÄ EI OLE NÖYRYYTTÄ. 

Eikä kaikki mikä näyttää ylpeydeltä ole ylpeyttä. 

Älä luule itsevarmuutta ylimielisyydeksi.

Tai hedelmien puutetta nöyräksi elämäksi!

David inspiroi mahtavia miehiä!

Ps 139:23-24 Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. 24 Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.

 • Hänen esimerkkinsä ja sydämensä näkyivät miehissä, jotka seurasivat häntä.

Palveleminen muuttaa asiat! 

 • Nöyryys, riippuvuus Jumalasta ja uskollisuuden kehittäminen. humility, in dependence on God, and in developing faithfulness
 • Kaikki nämä ovat avain tekijöitä viemään sinua eteenpäin ja pitämään sinut oikalla pohjalla. 

Davidin mahtavat miehet olivat mestareita. 

 • Todellisia tekijöitä, miehiä jotka aikaansaivat mahtavia asioita Jumalan avulla.  
 • Siitä huolimatta he olivat valmiita palvelemaan, sydämestään. He eivät olleet vain “vapaaehtoisia” täyttääkseen tarpeita, vaan täysin omistautuneita. 
 • Ottaessasi alueita haltuun ja edistäessäsi valtakuntaa älä koskaan menetä palvelijan sydäntä.