Palvelun täyttämä elämä

Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä.
‭‭Markus 10:45

Mutta älkää te niin; vaan joka teidän keskuudessanne on suurin, se olkoon niinkuin nuorin, ja johtaja niinkuin se, joka palvelee.
‭‭Luukas 22:26

Paavali ja Timoteus, Kristuksen Jeesuksen palvelijat, kaikille pyhille Kristuksessa Jeesuksessa, jotka ovat Filippissä, sekä myös seurakunnan kaitsijoille ja seurakuntapalvelijoille.
‭‭Filippiläisille 1:1

Paavali esitteli itsensä ja Timoteuksen “Jeesuksen palvelijoina.

  • Vain nöyrät palvelevat, vain nöyrät ottavat vastaan hyödyt ja siunaukset!
  • Ylpeys kaikkoaa palvelijan sydämestä.
  • Nöyryys ei tarkoita, että ajattelee itsestään liian vähäisesti, vaan pitää kiinni Jumalan Sanan totuudesta ja omistaa sen henkilökohtaisesti!
  • Toisinaan jumalisuus ja rohkeus väärinymmärretään pöyhkeydeksi niiden toimesta, joilla on ylpeys sydämessään.
  • Ilmaisu on taattu sydämestä täynnä Pyhää Henkeä.
  • Samoin kuin pöyhkeys kätkeytyy nöyryydeksi.
  • Etsi hedelmää. Hedelmän puute ei ole nöyryyttä.
  • Johtajuus ei ole sitä, että teeskentelee olevansa ei mitään, eikä että teeskentelee olevansa joku erityinen. On sydämen laatu, jonka Jeesuksen veri on tehnyt uudeksi, jonka Sana on pessyt, joka syttynyt tuleen Hengestä. 

Ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
‭‭Filippiläisille 2:3 

Vain todellinen, oikea, raaka elämä Jumalan palvelijana voi näyttää palvelijan sydämen.

Mooses ja sävyisä henki:

Israelilaiset kieltäytyivät uskomasta Jumalan Sanaan, ja niin väheksyivät Herraa ja hylkäsivät hänet. – Mooses oli varmasti väsynyt ja turhautunut, mutta silti hän esirukoili Israelin puolesta:

Osoittautukoon nyt sinun suuri voimasi, Herra, niinkuin olet puhunut sanoen: 18 ‘Herra on pitkämielinen ja suuri armossa, hän antaa anteeksi pahat teot ja rikokset, …
Moos 14:17-18 

Yksi näkemys sävyisyyteen on, että sinulla on voima tuoda tuomio, mutta silti esirukoilet, saaden myönteisen lopputuleman aikaan.

Jeesuksen palvelija: Seuraten hänen esikuvaansa, ja Kristuksen omien palvelija. Sydän, johon Jumala mielistyy – suunnaton ilo palvellessa Jumalan huoneessa, perheessäsi ja kaikessa mitä teet, kuin Herralle. 

Palvelun täyttämä elämä Ja elämä täynnä palvelua!