Palvonnan sydän: Palvonta 1

Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Niin sanokoot Herran lunastetut, jotka hän on lunastanut ahdistuksen alta.
‭‭Psalm‬i ‭107:1-2‬

Sain heti [Pyhän] Hengen voiman alle, ja katso, taivaassa seisoi valtaistuin, jonka valtaistuimella istui! [Hesek. 1:26.]
‭‭Ilmestyskirja 4:2

Ja niin usein kuin elävät olennot uhraavat ylistyksen, kunnian ja kiitoksen hänelle, joka valtaistuimella istuu (iankaikkisesta iankaikkiseen), [Ps. 47:8.] Ne kaksikymmentäneljä vanhinta (taivaallisen sanhedrinin jäsenet) lankeavat maahan Hänen edessään, joka istuu valtaistuimella, ja he kumartavat Häntä, joka elää aina ja ikuisesti; ja he heittävät kruununsa valtaistuimen eteen huutaen: “Olet arvollinen, meidän Herramme ja Jumalamme, ottamaan vastaan ​​kunnian ja arvostuksen ja vallan, sillä sinä loit kaiken. Sinun tahdostasi ne ovat olemassa [syntyivät] ja ovat luodut. [Ps. 19:1.]
‭‭Ilmestyskirja 4:9-11

Palvonnan sydän: Ensimmäinen osa

 • Palvonnassa käännymme pois kaikesta muusta ja käännymme taivaallisen Isämme puoleen, palvomme Häntä sen tähden, kuka Hän on.
 • Se on ikuista ja pyhää toimintaa.
 • Palvonta on henkistä toimintaa, ei vain fyysistä tai mentaalista toimintaa. Palvonta tapahtuu sydämestä ja tapahtuu hengessä ja totuudessa. (Joh. 4:19-24) Mutta se koskee kehoasi ja mieltäsi. Se ilmaisee sydämen kunnioitusta. (Matteus 15:8-9)
 • Et ole katsoja elämässäsi, vaan osallistuja. Palvontasi luo elämäsi tunnelman.

Uuden testamentin kirkossa

Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on. Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Efesolaisille 5:15-20

 • Kuten rukouksemme on lakkaamatonta, niin meidän palvontammekin tulee olla. (1. Tessalonikalaiskirje 5:17)
 • Vain sinä voit kiittää, ylistää ja palvoa Jumalaa omasta puolestasi. Jos et tee sitä, se jää tekemättä, ja sillä on seurauksia.
 • Negatiivisuus, riitely, valittaminen, vinkuminen, eripuraisuus, viha, passiivisuus, pilkkaaminen ja pilkkaaminen, ilkeät sanat, epäily ja epäusko johtavat huonoon ilmapiiriin. Palvonta on taivaallisen ilmapiirin lähtökohta.
 • Palvomalla teet Jeesuksen ykköseksi elämässäsi ja kodissasi. Se asettaa Jeesuksen etusijalle, ettei pidä muita jumalia tai epäjumalankuvia. Epäjumala on jotain, joka on etusijalla Jumalaan nähden.

Mikä on epäjumalan?

 • Kaikki, mikä vie sinut pois Jumalan läsnäolosta.
 • Kaikki, mikä vie huomiosi Häneltä.

Pyhä Henki ja palvonta.

 • Hengen johtama palvonta, ei lihallista tai mielestä. Mutta voitelusta.
 • Voideltu musiikki ja sanoitukset, jotka ylistävät Jumalaa: Sanaa täynnä, uskoa ja voimaa täynnä, Jeesus-keskeistä ja nöyrästä sydämestä.

Saatana haluaa palvontaa. (Ilmestyskirja 13:12). Israelilaiset päätyivät valmistamaan kultaisen vasikan (2. Moos. 32:1-8). Kuningas Nebukadnessar teki kuvan ja vaati kaikkia kumartumaan sen edessä. Vastustajan tavoitteena on käyttää kaikkia mahdollisia keinoja saadaksemme sydämemme ja elämämme kääntymään pois yhden tosi Jumalan palvonnasta ja rakkaudesta.

Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä.
‭‭1 Timoteus 2:8

Palvonnan sydän on 

 • puhdas ja pyhä.
 • Sydän, joka palaa.
 • Täynnä intohimoa.
 • Sydän täynnä uskoa.
 • Todellinen rukoilija palvoo Isää hengessä ja totuudessa.
 • Kiittäminen ja kiitollisuus.
 • Ylistys mahtavalle Jumalallemme, jota korotamme.
 • Taivaallisen Isämme palvonta ja ihannointi.

Kaikki muuttui ristillä ja helluntaipäivänä. Temppelin verho repesi kahtia. (Matt. 27:51) Pyhä Henki tuli asumaan meissä. Ylistämme Häntä täysin, varauksetta, pidäkkeettä, sydämet ja kädet kohotettuina ja äänet korotettuna. Antaen kaikkemme.Hän elää. Hän on meidän pelastajamme, vapauttajamme, parantajamme, huolenpitäjämme ja hyvä paimenemme. Ja Hän rakastaa meitä, ja Hänellä on kaikki voima ja viisaus.

Palvonta on rukouksen korkein muoto.

Raamatunkohdat:

Nämä ihmiset lähestyvät minua suullaan ja kunnioittavat minua huulillaan, mutta heidän sydämensä pidättelee ja ovat kaukana Minusta. Turhaan he palvovat Minua, sillä he opettavat oppeina ihmisten käskyjä. [On. 29:13.]
‭‭Matteus 15:8-9

Olkaa lakkaamatta rukouksessa [rukoilkaa sinnikkäästi]
‭‭1 Tess 5:17

Hän käyttää kaikkea voimaa ja oikeutta hallita entistä petoa hänen läsnäolossaan ja saa maan ja sen asukkaat ylistämään ja jumalistamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolettava haava parani, ja kumartamaan häntä.
‭‭Ilmestyskirja 13:12

Ja heti temppelin pyhäkön esirippu repesi kahtia ylhäältä alas; maa tärisi ja kivet halkesivat. [Exod. 26:31-35.]
‭‭‭‭‭‭Matteus 27:51

Sinun on tiedettävä (tunnustettava), että sinut on lunastettu (lunastettu) hyödyttömästä (hedelmättömästä) elämäntavasta, jonka perinteet ovat perineet [esi-isiäsi], ei turmeltuvilla esineillä [kuten] hopealla ja kullalla, vaan [sinä olet ostettu] Kristuksen (Messiaan) kallisarvoisella verellä, kuin virheetön tai tahraton [uhri]karitsa. On totta, että Hänet valittiin ja ennalta määrättiin (sitä varten tarkoitettu ja ennalta tunnettu) ennen maailman perustamista, mutta Hänet tuotiin julkisuuteen (ilmiö) näinä viimeisinä päivinä (aikojen lopussa) sen vuoksi. sinusta. Hänen kauttaan uskot (noudatat, luotat) Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kunnian ja kirkkauden, jotta uskosi ja toivosi ovat [keskittyneet ja lepäävät] Jumalassa. Koska olette kuuliaiset totuudelle [Pyhän] Hengen kautta, olette puhdistaneet sydämenne veljien vilpittömään kiintymykseen, [katsokaa, että] rakastakaa toisianne palavasti puhtaasta sydämestä. Olet uudestisyntynyt (uudestisyntynyt), et kuolevaisesta alkuperästä (siemenestä, siittiöstä), vaan sellaisesta, joka on kuolematon aina elävän ja pysyvän Jumalan Sanan kautta. Sillä kaikki liha (ihmiskunta) on kuin ruoho, ja kaikki sen kunnia (kunnia) kuin ruohon kukka. Ruoho kuihtuu ja kukka putoaa, mutta Herran Sana (jumalallinen opetus, evankeliumi) pysyy ikuisesti. Ja tämä Sana on se hyvä uutinen, joka teille saarnattiin. [On. 40:6-9.]
‭‭1. Piet. 1:18-25