Pyhä Henki, Puolustajamme

Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta. Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani.”.
‭‭Johannes‬ ‭15:26-27

Tämän minä olen teille puhunut, ettette loukkaantuisi. He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle. Ja sen he tekevät teille, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. Mutta tämän minä olen puhunut teille, että, kun se aika tulee, te muistaisitte minun sen teille sanoneen. Tätä minä en ole sanonut teille alusta, koska minä olin teidän kanssanne. Mutta nyt minä menen hänen tykönsä, joka on minut lähettänyt, eikä kukaan teistä kysy minulta: ‘Mihin sinä menet?’ Mutta koska minä olen tämän teille puhunut, täyttää murhe teidän sydämenne. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
‭‭‭‭Johannes‬ ‭16:1-7‬

Jeesus tuli lunastamaan meidät ja avaamaan meille tien

Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen.
Kolossalaisille 1:14

Kristuksen työn kautta: Hänen kärsimyksensä, ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta meillä on uusi elämä uskon kautta.

Hän antoi meille, hänen todistajilleen, tehtäväksi todistaa hänen ylösnousemuksestaan

ThTämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.
‭‭Apostolien teot 2:32

Oli “hyödyllistä (hyvää, sopivaa, suotuisaa)”, että Jeesus meni pois

Pyhä Henki tulisi ja täyttäisi jokaisen Kristuksen opetuslapsen, joka on janoinen!

Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: “Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.
‭‭Johannes 7:37-39

Tämä on lupaus, ei ainoastaan Jerusalemin seurakunnalle 2000 vuotta sitten, vaan koko seurakunnan ajalle ja jokaiselle uskovalle!

Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.
‭‭Apostolien teot  ‭2:39

Voima sisällä tuo vainoa

Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä.
‭‭Johannes 15:18

Jeesus ei toiminut typerästi, töykeästi tai itsekkäästi. Hän toimi rakkaudessa, totuudessa ja voimassa.

Kun seuraamme hänen esikuvaansa, vaino seuraa!