Rakkaus on tarkoituksenmukaista ja ymmärrettävää, hengellistä kiintymystä ja omistautumista joka tulee Jumalalta. Rakkaus näkee meidät jokaisen arvokkaana sekä tärkeänä, myös silloin kun meistä ei tunnu siltä. Vaikka puhuisin ihmisten ja enkelten kielillä, mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali.

Ja vaikka profetoisin ja ymmärtäisin kaikki totuudet sekä salaisuudet, ja minulla olisi kaikki tieto ja kaikki usko niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi Jumalan rakkaus -en minä olisi mitään. Vaikka antaisin kaiken omaisuuteni köyhille ja antaisin polttaa itseni tulessa, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä sillä mitään voittaisi.

Olen kärsivällinen ja lempeä; en ole koskaan kateellinen. En kerskaile tai etsi omaa etuani, enkä käyttäydy sopimattomasti. En pöyhkeile tai ylpeile; en katkeroidu tai muistele kärsimääni pahaa. En ole töykeä tai käyttäydy huonosti muita kohtaan. En etsi sitä, mikä minulle kuuluu tai mitkä minun oikeuteni ovat: Etsin sitä, miten voin olla muille siunauksena.

En ole herkästi loukkaantuva tai kärttyisä. En pidä minään minuun kohdistuvia loukkauksia tai keskity vääryyksiin joita olen joutunut kokemaan. En iloitse vääryydestä, vaan silloin kun totuus voittaa. Kestän kaiken mitä vastaani tulee, ja olen valmis uskomaan parasta myös lähimmäisistäni.

Toivoni ei heikkene olosuhteiden vaikutuksesta; kestän kaiken vankkumatta. Koska rakkaus ei koskaan häviä, minäkään en häviä. Jumalan rakkaus minussa ei koskaan heikkene tai lopu.

Vaikka profetiat täyttyy ja unohtuu, tai kielillä puhuminen lakkaisi, ymmärryksemme ollessa vain rajallinen; niin kun täydellinen tulee, häviää se mikä on epätäydellistä.

Kun olin lapsi, ajattelin kuin lapsi. Nyt kun olen aikuinen, ajattelen aikuisen tavoin. Olen laittanut syrjään lapselliset tavat ja ajatukset. Nyt katselen kuin peilistä, joka näyttää vain heikosti arvoituksen tavoin, mutta kun täydellinen tulee, näen kasvoista kasvoihin!

Nyt ymmärrän vain osittain, epätäydellisesti, mutta silloin olen tunteva täydellisesti; niin kuin Jumala tuntee minut täydellisesti. Täten pysyvät usko, toivo ja rakkaus. Usko siihen, että Jumala tulee tekemään minkä Hän on luvannut.

Toivo ja iloinen odotus Hänen puoleensa. Rakkaus, joka tekee Jumalan ja ihmisen yhteyden täydelliseksi -ja joka on Jumalasta peräisin. SUURIN NÄISTÄ ON RAKKAUS.

Suurin näistä on rakkaus.