Uskon elämäntyyli

Sanoillasi on väliä!

“Te sen sijaan olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo ja omaisuuskansa julistaaksenne hänen jaloja tekojaan, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valoonsa.” (1. Pietari‬ ‭2:9‬ ‭FINRK‬‬)

“Hän oli kärsinyt paljon monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin hän oli tullut huonommaksi. Hän oli kuullut Jeesuksesta, ja nyt hän tuli väkijoukossa hänen taakseen ja kosketti hänen viittaansa. Nainen näet sanoi: ”Kunhan vain saan koskettaa hänen vaatteitaan, tulen terveeksi.” Siinä samassa verenvuoto tyrehtyi, ja hän tunsi ruumiissaan, että oli parantunut vaivastaan. Heti kun Jeesus tunsi, että hänestä oli lähtenyt voimaa, hän kääntyi väkijoukossa ja kysyi: ”Kuka koski minun vaatteisiini?” Opetuslapset sanoivat hänelle: ”Sinä näet väen tungeksivan ympärilläsi ja kysyt, kuka sinuun koski!” Mutta Jeesus katseli ympärilleen nähdäkseen, kuka sen oli tehnyt. Nainen oli peloissaan ja vapisi, sillä hän tiesi, mitä hänelle oli tapahtunut. Hän tuli esiin, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja kertoi hänelle koko totuuden. Jeesus sanoi hänelle: ”Tyttäreni, uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi.”” (‭‭Markus‬ ‭5:26-34‬ ‭FINRK‬‬)

  • Usko sydämessäsi.
  • Toimi tavalla joka todistaa uskosi todeksi.
  • Elä uskon elämäntyyliä puhumalla uskossa.

Uskon elämäntyylissä asetat tunnustuksesi ja keskustelusi linjaan uskosi kanssa.

Kun päätät sydämessäsi todella säätää puhumiseen linjaan Raamatun kanssa, näet mahtavia tuloksia. Jaakob 3:2 sanoo, “… jos joku ei hairahdu puheissaan, hän on täydellinen mies ja kykenee hallitsemaan myös koko ruumiinsa.”

“Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, ja paha ihminen tuo sydämensä pahuuden varastosta esiin pahaa, sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.”” (‭‭Luukas‬ ‭6:45‬ ‭FINRK‬‬)

Käsittelemme sydämen uskoa:

“Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.” (‭‭Roomalaisille‬ ‭10:17‬ ‭FINRK‬‬)

Jumala on tarjonnut siunauksen, parantumisen, huolenpidon, elämän ja yltäkylläisen elämän sinulle!

Sydämen usko, toimintamme Sanaan perustuen, tunnustuksemme ja päivittäinen puheemme perustuu siihen mitä uskomme. 

Nainen uskoi sydämessään, että Jeesuksella oli voima parantaa hänet ja hän toimi uskossa menemällä tapaan Jeesuksen, ja naisen tunnustus oli: “Kunhan vain saan koskettaa hänen vaatteitaan, tulen terveeksi”.

Jeesus sanoi tälle naiselle: “Tyttäreni, uskosi on tehnyt sinut terveeksi”. Hänen uskonsa sai hänet tarttumaan toimeen, ja hänen uskonsa sanoi hänen tulevan terveeksi, kun hän koskettaa Jeesusta.

Israelin kansa oli kykenemätön. Astumaan luvattuun maahan puhumiensa sanojen tähden, Joosua ja Kaaleb astuivat luvattuun maahan uskonsa tähden jonka he puhuivat ääneen

“Koska meillä on sama uskon Henki, niin kuin on kirjoitettu: ”Minä uskon ja siksi puhun”, niin mekin uskomme ja sen tähden myös puhumme.” (‭‭2. Korinttilaisille‬ ‭4:13‬ ‭FINRK‬‬)

Kuten historialliset vallanpitäjät hallitsivat käskyllä ja säädöksellä, Roomalaiskirje 5:17 mukaan me tulemme “… hallitsemaan elämässä yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta.” Me hallitsimme sukumme tunnustuksen kautta.

“Koska meillä siis on suuri ylipappi, läpi taivaiden kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, pitäkäämme kiinni” (‭‭Heprealaisille‬ ‭4:14‬ ‭FINRK‬‬)