Perustavat Raamatunpaikat: 

2 Kor. 5:7-10. Sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä. Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö. Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi. Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

1 Kor. 4:4-5 sillä ei minulla ole mitään tunnollani, mutta en minä silti ole vanhurskautettu, vaan minun tuomitsijani on Herra. Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.

2 Tim. 4:6-8 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut. Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt. Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.

1. Vanhurskauden Kruunu(seppele) 

 • Vanhurskauden kruunu annetaan tietyille uskoville Kristuksen tuomioistuimessa muiden kruunujen kanssa.   
 • Vanhurskauden kruunu on voittajan kruunu. 
 • Se on kruunu niille jotka juoksevat kilpansa loppuun asti.
 • Tämän kruunun saamiseen ei riitä ainoastaan pelastuminen ja vanhurskauttaminen uskosta Jeesukseen. 
 • Vanhurskauden kruunu annetaan kaikille niille, jotka odottavat Hänen paluutaan. Niille, jotka kilvoittelevat hyvän uskon kilpailun ja jotka ovat päättäneet kilpansa ja pitäneet uskon. 

2. Käy uskon jalo kilpailu

1 Tim. 1:18-20 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun, säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet

 • Meidän on pidettävä Jumalan sana silmiemme edessä ja korviemme kuultavissa ja taisteltava hyvä uskon kilpailu, pitäen luottamus jatkuvasti Jumalassa ja tehden sitä mikä on oikein.  Jos et tee näin saatat päätyä haaksirikkoon uskossasi.     

1 Kor. 16:13-14 Valvokaa, pysykää lujina uskossa, olkaa miehuulliset, olkaa väkevät. Kaikki, mitä teette, tapahtukoon rakkaudessa.

 • Message käännös sanoo: Pidä silmäsi auki, pysy vakaumuksessasi, antaen sille kaikkesi, ole luja ja rakasta lakkaamatta.  

3. Pidä usko

 • Älä harhaudu lopullisesta tavoitteestasi.

1 Tim. 6:10-12 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla. Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta. Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. 

 • Rakkaus rahaan maksaa sinulle vanhurskauden kruunun. 
 • Sinun on tavoiteltava vanhurskautta. 

1 Tim. 6:20-21 Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä, johon tunnustautuen muutamat ovat uskosta hairahtuneet. Armo olkoon teidän kanssanne!

 • Älä sotkeudu valheellisen oppiin tai häilyviin ihmisiin, jotka tekevät kompromisseja Jumalan sanan kanssa.  

Jaak. 1:3-4 Tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.

 • Koetukset yrittävät häiritä, hidastaa ja pysäyttää sinua, mutta ne voivat auttaa sinua ja uskoasi kasvamaan, jos pidät katseesi Herrassa ja Hänen sanassaan. Luota elämäsi hänen käsiinsä ja ole sanan tekijä.
 • Hyviä uutisia! Voittamasi koettelemukset vaikuttavat palkkioihisi. 

4. Voit näyttää esimerkkiä ja inspiroida muita 

1 Tim. 4:12 Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa. 

1 Tess. 1:8-10 Sillä teidän tyköänne on Herran sana kaikunut; ei ainoastaan Makedoniaan ja Akaiaan, vaan kaikkialle on teidän uskonne Jumalaan levinnyt, niin ettei meidän tarvitse siitä mitään puhua. Sillä itse he kertovat meistä, millainen meidän tulomme teidän tykönne oli ja kuinka te epäjumalista käännyitte Jumalan tykö, palvelemaan elävää ja totista Jumalaa ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

5. Joku kannustaa sinua

 • Sekä ne, jotka ovat menneet ennen sinua, suuri todistajien pilvi, että uskovat ympärilläsi tukevat ja kannustavat sinua.(Hepr 12:1).

2 Kor. 1:24 Ei niin, että tahdomme vallita teidän uskoanne, vaan me yhdessä autamme teitä teidän iloonne; sillä uskossa te olette lujat.

2 Kor. 13:5-9 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta. Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä. Mutta me rukoilemme Jumalaa, ettette tekisi mitään pahaa, emme sitä varten, että näyttäisi siltä, kuin me olisimme koetuksen kestäviä, vaan että te tekisitte hyvää ja me olisimme ikäänkuin ne, jotka eivät koetusta kestä. Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta. Sillä me iloitsemme, kun me olemme heikot, mutta te olette voimalliset; sitä me rukoilemmekin, että te täydellisiksi tulisitte. 

1 Tess 1:2-3 Me kiitämme Jumalaa aina kaikkien teidän tähtenne, mainiten teitä rukouksissamme, sillä lakkaamatta me Jumalamme ja Isämme edessä muistamme teidän työtänne uskossa ja vaivannäköänne rakkaudessa ja kärsivällisyyttänne toivossa Herraamme Jeesukseen Kristukseen.

6. Juokse kilpasi loppuun asti!

 • Juokse kuin voittaja!

1 Kor 9:24-27 Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte. Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman. Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niinkuin ilmaan hosuen, vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi.