PASTOR TOMI 

Voittoisa ääni jokaisessa sydämessä

Taivaallinen voiton ääni on meidän Jeesuksen ihmeellisen ristin työn kautta. Herramme Jeesus suoritti tehtävänsä täydellisesti, Hän oli täydellinen uhri, Hän kantoi häpeämme, sairautemme ja syntimme, Hän oli voittoisa ja Hän elää nyt ja aina! Ylösnousemuksensa kautta Hän toi meille voiton joka on voimassa tänään, ja aina.

Voimallinen ja mitä erinomaisin totuus on voitto, jonka Hän lunasti verellään meille, rakkauden tähden. Tämä voitto mahdollistaa taivaallisen äänen nousun sydämistämme. Armo, vastaanotettu uskon kautta.

Luetaan yhdessä muutamia sananpaikkoja liittyen tähän armon työhön:

“Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.”

‭‭Room. 8:37‬ ‭FINPR‬‬

“Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!”

‭‭2. Kor.‬ ‭2:14‬ ‭FINPR‬‬

“Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.”

‭‭Kol.‬ ‭2:15‬ ‭FINPR‬‬

Yhdistäessämme edellisen jakeet, ja käyttäen eri Raamatun käännöksiä, voimme ymmärtää Hänen lunastaneet meidät, antaneen meille iloisen, riemukkaan, ylivertaisen, ylitsevuotavan, äärimmäisen, ja jalon voiton. Hän teki meistä enemmän kuin voittajia, ja saamme elää voittosaatossa!

Pysytään yhteydessä ja ykseydessä – meillä on voitto!

Herätyksen puolesta,

Tomi Lehto, Pastori

Communion teaching 

Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen? ‭‭1. Korinttolaiskirje ‭10:16‬ 

Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, 1. Kor. 11:23 

Jeesus kavallettiin sinä yönä, jona pääsiäisateria nautittiin. Tuona samana yönä Hän asetti ehtoollisen, joka tunnetaan myös Herran ateriana. Pääsiäinen juhlisti Israelin vapautusta Egyptin orjuudesta. Ehtoollinen puolestaan juhlistaa meidän vapautustamme synnistä ja kuolemasta Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta.

kiitti, mursi ja sanoi: “Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni”. 1. Kor. 11:24 

Leipä edustaa Jeesuksen ruumista, joka murrettiin, runneltiin ja ruoskittiin meidän tähtemme – meidän parantumisemme ja ennalleen asettamisemme tähden. 1. Pietarin kirje 2:24 sanoo: joka ’itse kantoi meidän syntimme’ ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen ’haavainsa kautta te olette paratut’. Nautimme ehtoollista muistoksi siitä, mitä Jeesus teki puolestamme – me muistamme ja juhlimme sitä säännöllisesti.

Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: “Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni”. 1. Kor. 11:25 

Malja symboloi Jeesuksen verta, joka vuodatettiin monien edestä syntien anteeksiantamiseksi. Se symboloi Hänen vertaan, joka sinetöi Uuden liiton, joka perustuu parempiin lupauksiin. Uusi liitto ei korvaa Vanhaa liittoa, mutta se täyttää ja täydellistää sen. Syömällä leivän ja juomalla maljan me julistamme, että muistamme Jeesuksen kuoleman tapahtuneen meidän tähtemme ja samalla uudistamme sitoumuksemme palvella Häntä.

Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee. 1. Kor. 11:26 

”Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan…” Tämä tarkoittaa, että ei ole tarkkaan määriteltyä aikataulua ehtoollisen nauttimiselle. Voit nauttia ehtoollista niin usein kuin tarvitset tai haluat. Ehtoollisessa me muistamme Kristusta; ajattelemme sitä, mitä Hän teki ja miksi. Katsomme taaksepäin Hänen kuolemaansa ja samalla katsomme eteenpäin Hänen toiseen tulemiseensa. Jos ehtoolliselle osallistuminen on meille vain uskonnollinen tapa tai rituaali, se menettää merkityksensä. Mutta jos muistamme, mitä Hän teki ja odotamme Hänen paluutaan, siitä tulee voimakas kosketuspiste uskollemme. Älä nauti ehtoollista valmistautumatta hengellisesti. Kiitollisena muistuta itseäsi siitä, mitä Jeesus on tehnyt puolestasi ja salli anteeksi annetun syntisi todellisuuden inspiroida sinua elämään intohimoisesti Hänelle, palavampana kuin koskaan ennen. 

Sentähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan, hän on oleva vikapää Herran ruumiiseen ja vereen. 1. Kor. 11:27 

Meidän ei pitäisi nauttia ehtoollista epäkunnioittavasti, kelvottomasti tai sopimattomalla tavalla. Niiden, jotka haluavat osallistua ehtoolliseen, tulisi ensinnäkin olla uudestisyntyneitä – syntinen olisi arvoton nauttimaan sitä. Meidän tulisi nauttia ehtoollinen ajatuksen kanssa; meidän tulisi nauttia se kelvollisesti, asianmukaisella kunnioituksella ja arvostuksella; meidän tulisi nauttia se kunnioituksella Hänen ruumistaan kohtaan ja myös Hänen Ruumistaan, seurakuntaa, kohtaan. Meidän tulisi valmistaa sydämemme ja tulla nöyrinä, alamaisina ja antautuneina Hänelle.

Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; 1. Kor. 11:28 

Ennen kuin nautimme ehtoollista, meidän tulisi tutkistella itseämme, onko meillä tunnustamattomia syntejä tai huonoja asenteita Häntä tai toisia ihmisiä kohtaan.

Sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. 1. Kor. 11:29 

Herran ehtoollinen ei ole normaali ateria. Jos et suhtaudu siihen sen ansaitsemalla kunnioituksella, kutsut tuomiota yllesi. Tavallaan kukaan ei ole ”arvollinen” osallistumaan, mutta Jeesuksen tähden voimme osallistua Hänen aterialleen tietäen, että Hänen armonsa kautta olemme saaneet anteeksi ja olemme vanhurskaita Hänen edessään.

Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois. 1. Kor. 11:30 

Jeesuksen haavojen kautta me olemme parantuneet. Kun nautit Herran ehtoollisen kunnioituksella sitä kohtaan, mitä se edustaa, otat uskon kautta vastaan Hänen elämänsä, Hänen väkevyytensä ja Hänen parantavan voimansa. Jos et usko, että Hänen rikottu ruumiinsa edustaa parantumistasi, sinä pysyt sairaana. Se ei ole merkityksetön rituaali vaan elävä, voimakas juhla-ateria.

Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi; 1. Kor. 11:31 

Jos teemme parannuksen synneistämme, Jumala antaa meille anteeksi. Jumala ei voi antaa eikä anna anteeksi syntiä ilman parannuksen tekoa. Kun me tutkimme itseämme ja pyydämme anteeksi, syntimme pestään pois ikuisesti. Jos emme tutki ja arvioi itseämme ja tee parannusta, silloin syntimme pysyy ja se tuomitaan ikuisuudessa.

Mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi. 1. Kor. 11:32 

Kun Jumala käsittelee meitä ja saa meidät tuntemaan syyllisyyttä synnin tähden, Hän kurittaa meitä kuin vanhempi lastaan – pieni kipu nyt, jotta vältämme suuremman kivun myöhemmin.

Sentähden, veljeni, kun kokoonnutte aterioimaan, odottakaa toisianne. Jos kenellä on nälkä, syököön kotonaan, ettette kokoontuisi tuomioksenne. Muista seikoista minä säädän, sitten kuin tulen. ‭‭1. Kor. ‭11:33-34‬ 

Osallistu Herran ehtoolliselle muut huomioiden. Se ei ole illallisjuhlien aika. Korinttilaiset olivat muuttamassa ehtoollista lihalliseksi juhlaksi – rikkaammat söivät hyviä ruokia köyhempien edessä, joilla ei ollut niin paljon syötävää. 

Paavali kehotti heitä: ”Jos olet nälkäinen, syö kotonasi!” Ehtoollinen ei ole tarkoitettu mässäilyyn,  vaan mahdollisuudeksi muistaa Kristuksen uhria.

Kun nautit ehtoollista, juhli sitä, mitä Hän on jo tehnyt ja sitä, että Hän palaa hyvin pian takaisin!

Pastor Sanna 

Ajankohtainen Sana

Herra laittoi henkeeni Raamatunpaikan Jesajan kirjasta, jossa Israelilaiset pelästyivät Assyrilaisten uhkaa ja päättivät lähteä Egyptiin hakemaan apua: 

Voi niitä, jotka menevät alas Egyptiin apua etsimään ja turvautuvat hevosiin, luottavat sotavaunuihin, koska niitä on paljon, ja ratsumiehiin, koska niitten luku on ylen suuri, mutta eivät katso Israelin Pyhään, eivät kysy neuvoa Herralta. Isa 31:1 

Elämme erikoista aikaa Suomessa. Hallituksemme on määrännyt erikoistilan ja rajoituksia pitääksemme meidän turvassa virukselta. On hyvä käyttää luonnollista viisautta, mutta muista kuitenkin tärkeimpänä että turvasi on Jumalassa eikä pelkästään ihmiskäden voimassa.

Tässä uutiskirjeessä on opetus ehtoollisesta. Ehtoollinen muistuttaa meitä liitosta kaikkivaltiaan Jumalan kanssa jolla on valta pitää meidät turvassa kaikesta pahasta. 

Psalmin kirjoittaja sanoo, että Herramme nimi on vahva torni jonne vanhurskaat juoksee ja pelastuu. Ota ehtoollista uskossa! Muista liitto Jumalasi kanssa ja tiedä että Jeesuksen Nimi on ylikaiken nimien! Kiitos Jeesus! Ylistä Häntä pelastuksesta!