Mitä tarkoittaa olla kristitty?

Se on elämä.

Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
Matteus 7:7-8 

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä.”
Matteus 11:28-30

Voit saada sen, jos haluat!

Tarkastellaan ensin Raamatun Jumalaa.

A. Jumala on ikuinen, kaikkitietävä, kaikkivoipa ja kaikkialla läsnä. Hän pitää kaiken yhdessä kädessään ja kädellään.

Raamattu sanoo, että Hän on suuri MINÄ OLEN,

 • kaikkivaltias Jumala
 • Hän, joka oli, joka on, ja joka tuleva on.
 • Hän ei muutu.

Jumala ei ole muinaisten aikojen myytti, vaan taivaan ja maan luoja. Henkilökohtainen Jumala, jonka Johannes näki valtaistuimella!

 • Ääretön viisaudessa, rajoittamaton voimassa, aina läsnä. Hän elää lähestymättömässä valossa.
 • Jobilla meni inhimillisesti ottaen melko hyvin, mutta kun hän tapasi Jumalan, hän todella teki parannuksen. On yksi asia järkeillä, mutta on täysin toinen asia kohdata hänet kokonaisvaltaisesti.
 • Jesaja oli Jumalan mies, mutta kun hänet otettiin valtaistuimen eteen, kaikki muuttui hänen elämässään.

“Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. 2 Hän oli alussa Jumalan tykönä. 3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. 4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. 5 Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.”
Johannes 1:1-5

“Jumala vastasi Moosekselle: “Minä olen se, joka minä olen”. Ja hän sanoi vielä: “Sano israelilaisille näin: ‘Minä olen’ lähetti minut teidän luoksenne””
2. Mooseksen kirja 3:14‬‬

“Sillä minä, Herra, en muutu, ettekä te, Jaakobin lapset, herkeä:”
Malakian kirja 3:6 

“Kun Abram oli yhdeksänkymmenen yhdeksän vuoden vanha, ilmestyi Herra hänelle ja sanoi hänelle: “Minä olen Jumala, Kaikkivaltias; vaella minun edessäni ja ole nuhteeton [täydellinen, moitteeton, koko sydäminen, kokonainen]. (lisäykset sulkeissa Amplified-raamatunkäännöksen perusteella)”
1. Mooseksen kirja 17:1

“Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,”
Ilmestyskirja 1:8‬‬

“Ja kohta minä olin hengessä. Ja katso, taivaassa oli valtaistuin, ja valtaistuimella oli istuja. 3 Ja istuja oli näöltänsä jaspis-ja sardionkiven kaltainen; ja valtaistuimen ympärillä oli taivaankaari, näöltänsä smaragdin kaltainen.”
Ilmestyskirja 4:2-3‬‬

“jolla ainoalla on kuolemattomuus [joka merkitsee vapautusta kaikentyyppisestä kuolemasta]; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen [olkoon niin].”
1. Timoteukselle 6:16‬‬

“Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt. 6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa.”
‭‭Job‬ ‭42:5-6

“Niin minä sanoin: “Voi minua! Minä hukun, sillä minulla on saastaiset huulet, ja minä asun kansan keskellä, jolla on saastaiset huulet; sillä minun silmäni ovat nähneet kuninkaan, Herran Sebaotin.”
Jesaja 6:5

Sitten katsomme itseämme.

B. Jumala loi meidät kaltaisikseen, hänen kuvakseen, hallitsemaan ja vaeltamaan Hänen kanssaan. Jakamaan Hänen luonteensa.

 • Hänen kaltaisekseen.
 • Vaeltaa Hänen kanssaan.
 • Jakaa Hänen luonteensa.
 • Enok huomasi tämän jopa kaatumisen jälkeen

“Ja Jumala sanoi: “Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat”. 27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. 28 Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet.”
1 Mooseksen kirja‬ ‭1:26-28‬

“Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä. Ja mies vaimoineen lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan.”
1 Mooseksen kirja 3:8‬‬

“Ja kun Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä [jo tavaksi kehittyneessä yhteydessä], ei häntä enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois [kotiinsa luoksensa].
‭‭1 Mooseksen kirja 5:24

Ihmisen kapinan kautta tämä suhde menetettiin, kuten Jumala oli sanonut, että ihminen varmasti kuoli.

“Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”
‭‭Roomalaiskirje 3:23‬‬

“ mutta hyvän-ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman.
1 Mooseksen kirja 2:17‬‬

C. Jumalan luonne paljastetaan meille Hänen Sanassaan ja Kristuksessa.

Hän on hyvä, rakastava, ystävällinen, uskollinen, armollinen ja Hän on rakkaus…
.. ja Hän on PYHÄ..

“Vastaa minulle, Herra, sillä sinun armosi on hyvä, käänny minun puoleeni suuressa laupeudessasi.”
‭‭Psalmi 69:16‬‬

“Se on joka aamu uusi, ja suuri on hänen uskollisuutensa.”
Valitusvirret 3:23

“Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.”
‭‭1 Johanneksen kirje 4:8 

“Ja he huusivat toinen toisellensa ja sanoivat: “Pyhä, pyhä, pyhä Herra Sebaot; kaikki maa on täynnä hänen kunniaansa”.”
‭‭Jesaja 6:3

“Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.”
Matteus 5:8

“Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa”
Heprealaisille 12:14

Jos ihminen haluaa jälleen kävellä Jumalan kanssa, hänen tarvitsee keinon olla pyhä.

Joten mitä tarkoittaa olla kristitty?

D. Kristillisyys on Jumalan rakkaussuunnitelma tuoda ihmiset takaisin Hänen luokseen Kristuksessa.

“Mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa-armosta te olette pelastetut- ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.”
Efesolaisille 2:4-10‬‬

“Me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.”
1 Korinttilaisille 1:23-24‬‬

 • Usko, että Jeesus on se, jonka Hän sanoi olevansa.
 • Usko, että Hän kuoli sinun syntisi tähden ristillä.
 • Usko, että Jumala herätti hänet kuolleista.
 • Käännä koko sydämesesti selkäsi maailmalle ja synnille, ja seuraa Jeesusta, tunnusta hänet Herranasi
 • Ota vastaan uusi elämä ja syntien anteeksianto
 • Ota vastaan ​​Pyhän Hengen kaste
 • Käy vesikasteella

Samalla kun ulkoisesti kasvamme ja muutumme jatkuvasti päivittäin, kun otamme vastaan Jeesuksen sydämeemme, tulemme sisäpuolelta uudeksi ja tulemme eläviksi Jumalalle ja voimme vaeltaa Hänen kanssaan! Sitä tarkoittaa olla kristitty. Yhtä iankaikkisen elämän kanssa ja haluten olla Hänen kaltaisensa.

“Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.”
1 Johanneksen kirje 3:2

Siitä syystä kristillinen kirkko on ryhmä ihmisiä, jotka on pesty Jeesuksen veressä, erotettu Hänen tarkoituksiaan ​​varten, kutsuttu erilleen maailmastamme ja taivaalliseen ykseyteen ja yhteyteen (koinonia) yhdessä maan päällä Jumalan perheenä.

“Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas”
1 Johanneksen kirje 3:3

Hän on pyhä … kaipuumme on olla kaikin tavoin sellainen kuin Hän on.