Jumalan johdatus: Osa 2

Uudessa testamentissa, uuden liiton uskovan pitäisi olla uudestisyntynyt Hengellinen ihminen.  

Kristinusko ei ole sääntöjä ja lakeja- vaan elävä suhde rakastavan Jumalan kanssa. Henkilökohtainen johdatus Pyhän Hengen kautta kuuluu Jumalan lapsille.

 • Uuden luomuksen todellisuudessa ne joita Jumalan henki johtaa ovat Jumalan lapsia.(Room 8:14).
 • Jos olet Jumalan poika tai tytär sinun pitäisi olla ainoastaan Jumalan Hengen johdossa. Olosuhteiden, rahan, oman lihasi tai muiden mielipiteiden ei pitäisi johtaa sinua. 
 • Koska me olemme henkiä me tunnemme Jumalan henkemme ja sydämemme kautta. 

Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi – äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa.
Sanalaskut 3:5-6

Näin sanoo Herra: Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta. Hän jää alastomaksi arolle eikä näe mitään onnea tulevan; hän asuu poudan polttamissa paikoissa erämaassa, asumattomassa suolamaassa. Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä. Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea? Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut, ja annan jokaiselle hänen vaelluksensa mukaan, hänen töittensä hedelmän mukaan.
Jeremia‬ ‭17:5-10‬ ‬‬

 • Jos luotat omaan ymmärrykseesi, viisauteen tai kykyihisi (Lihan käsivarteen), niin Raamatun mukaan olet kirottu.
 • Jos luotat Herraan koko sydämestäsi olet siunattu. 

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy. Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.
Psalmit 1:1-4

Herran laki

Kristus on vapauttanut meidän lain kirouksesta.(Gal. 3:13) Mutta meidän tuomitaan “täydellisen vapauden lain” perusteella.

 • Jeesus ei kulkenut sääntökirjan kanssa. Hän vaikutti kohtelevan ihmisiä eri tavalla, koska Hän näki heidän sydämensä, kaikista tärkeimmät asiat ja käsitteli ne.  
 • Hän vastasi kaikkeen rakkaudessa ja hengessä. 

“Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt.”

Joh 3:8
 • Kristinusko ei ole uskonto, vaan elävä suhde Jeesuksen kanssa.
 • Mikä on totuus toiselle saattaa olla väärin toiselle. 

Omantunnon asiat. 

Pidä sinä itselläsi Jumalan edessä se usko, mikä sinulla on. Onnellinen on se, joka ei tuomitse itseään siitä, minkä hän oikeaksi havaitsee; mutta joka epäröi ja kuitenkin syö, on tuomittu, koska se ei tapahdu uskosta; sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä.
Room 14:22-23

 • Uskonto tekee sääntöjä, mutta Jumalan lapsena sinun tulee olla sydämessäsi Hengen johdossa. Jos epäilet jotain asiaa älä tee sitä. 

Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea? Minä, Herra, tutkin sydämen,koettelen munaskuut, ja annan jokaiselle hänen vaelluksensa mukaan, hänen töittensä hedelmän mukaan.
Jeremia‬ ‭17:9-10‬‬‬

 • Mooses ei savuttanut siunausta – luvattua maata –  koska hän ei noudattanut ohjeita. 
 • Hän kuuli Jumalan äänen selkeästi, mutta hän löi kalliota sen sijaan, että olisi puhunut sille. 
 • Mooses ei menettänyt pelastustaan, mutta hän menetti siunauksen. Koska hän ei noudattanut tarkkaan Jumalan ääntä.  

Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan. Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee. Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa, kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään.
Jaakob‬ ‭1:5-8‬ ‭‬‬

Älä ole kaksimielinen!