Taakat vai vapaus?

Merriam-Webster-sanakirja määrittelee sanan ”taakka” seuraavasti:

  • Jotain mitä kannetaan, taakka, vastuu, velvollisuus’
  • Jotain painostavaa tai ahdistavaa
  • kuorman kantavuus, kuljetuskapasiteetti lastille

Nöyrtykää siis [alentukaa, alentakaa omaa arviotanne itsestänne] Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi, ja “heittäkää kaikki murheenne [kaikki huolenne, kaikki ahdistuksenne, kaikki huolenaiheenne, kertakaikkisesti] hänen päällensä, sillä Hän pitää teistä huolen hellästi ja valppaasti välittäen. [Ps. 55:22.]”‭‭‭‭
1. Pietarin kirje‬ ‭5:6-7‬ ‭FB38‬‬

Jumalan sana käskee meitä heittämään kaikki huolemme, murheemme, ahdistuksemme ja huolenaiheemme Hänen päälleen. Kun Hänellä on ne, meillä ei ole niitä enää.

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
‭‭Filippiläiskirje‬ ‭4:6‬ ‭FB38‬‬

Kirje filippiläisille kirjoitettiin vuosina 60–64 jKr., kun Paavali oli ensimmäisen kerran vangittuna Roomassa. Olosuhteissa, joihin Paavalilla ei luonnollisessa mielessä ollut vaikutusvaltaa, ilman nykyaikaisia “turvaverkkoja”, jotka antavat monille mielenrauhan nykyään (kuten sosiaaliset rakenteet, edut, ilmainen terveydenhuolto jne.), ja Rooman ahdistavan ja häikäilemättömän vallan alla, vangittuna, Paavali kirjoittaa “Älkää mistään murehtiko”.

Jeesus sanoi:

Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?”
‭‭Matteus‬ ‭6:25-26‬ ‭FB38‬‬

Huoli on väärin kohdistettua luottamusta

se sanoo: “Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan (ja luotan täydellä luottamuksella)”.
‭‭‭‭Psalmit‬ ‭91:2‬ ‭FB38‬‬

Jeesus voi auttaa sinua millä tahansa elämäsi alueella, luonteesi ongelmissa, missä tahansa elämäntilanteessa, kaikissa olosuhteissa! Mikään ei ole hänelle liian vaikeaa, eikä mikään ole mahdotonta Hänen kanssaan! Hän on elämä, ja Hän on tie!

Hän on El Shaddai, Jumala, joka on enemmän kuin tarpeeksi! Voimakkain, kaikkivaltias. Taivaan ja maan Luoja! Ja Hän on sinun taivaallinen Isäsi!

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä.”
Matteus‬ ‭11:28-30‬ ‭FB38‬‬