Tulella koeteltu

Ja kun neljäkymmentä vuotta oli kulunut, ilmestyi hänelle Siinain vuoren erämaassa enkeli palavan orjantappurapensaan liekissä. Kun Mooses sen näki, ihmetteli hän tätä näkyä; ja kun hän meni tarkemmin katsomaan, kuului Herran ääni, joka sanoi: ‘Minä olen sinun isiesi Jumala, Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala’. Niin Mooses alkoi vapista eikä tohtinut katsoa sinne. Mutta Herra sanoi hänelle: ‘Riisu kengät jalastasi; sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa. Minä olen nähnyt kansani kurjuuden Egyptissä ja kuullut heidän huokauksensa, ja minä olen astunut alas vapauttamaan heidät. Ja nyt, tule tänne, minä lähetän sinut Egyptiin.
‭‭Apostolien teot 7:30-34

Mutta kuka kestää hänen tulemisensa päivän, ja kuka voi pysyä, kun hän ilmestyy? Sillä hän on niinkuin kultasepän tuli ja niinkuin pesijäin saippua. Ja hän istuu ja sulattaa ja puhdistaa hopean, hän puhdistaa Leevin pojat, saa ne puhtaiksi kuin kullan ja hopean ja sitten he tuovat Herralle uhrilahjoja vanhurskaudessa.
‭‭Malakia 3:2-3 ‬‬

Jumalan kutsut ja suunnitelmat toimitetaan tulella!

  • Sinut on kutsuttu astumaan suoralle tielle. Tulemaan valmiiksi ja pysymään valmiina! 
  • Meidän on pysyttävä tulessa pitääksemme standardin. (Mooses, Toinen Mooseksen kirja 33:11)
  • Jokainen kristitty on koetettu Jumalan tulella.
  • Elämäsi tarkoitukset, aikeet ja motiivit on järjestettävä Pyhän Hengen tulella.
  • Hän tekee työn sinussa ja sitten sinun kauttasi.
  • Emme voi toteuttaa omia suunnitelmiamme ja toteuttaa omia tarkoituksiamme vastauksena Hänen pyhään kutsuunsa.
  • Työn salliminen uskovan elämässä.
  • Sanan ohjeen vastaanottaminen – paikassa, jossa vastaanottaa oikaisu jumalallisen auktoriteetin toimesta. (2. Timoteukselle 4:2) Esimerkiksi: seksuaalinen puhtaus, käsillä työskenteleminen, totuuden puhuminen, on hyvä taloudenhoitaja ja sielujen voittaja.
  • Kuuntele voideltua saarnaa saarnaajilta, jotka ovat täynnä Pyhää Henkeä ja voimaa! Toimi Herran johdolla. (Jeremia 23:29, 2 Samuel 12:9)
  • Nälkäinen pysyä täynnä Pyhää Henkeä, saada kädet lasketuksi päällesi ihmisten toimesta, jotka kantavat Jumalan tulta, ja pysyä täynnä Pyhää Henkeä. (Efesolaiskirje 5:18, Markus 5:30)

Kyse ei ole kosketuksest vaan muutoksesta!

Raamatunkohdat:

Ja Herra puhutteli Moosesta kasvoista kasvoihin, niinkuin mies puhuttelee toista. Sitten Mooses palasi takaisin leiriin; mutta Joosua, Nuunin poika, hänen apumiehensä ja palvelijansa, ei poistunut majasta.
‭‭2 Moos 33:11 

… hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.
‭‭Luukas 3:16

Eikö minun sanani ole niinkuin tuli
‭‭Jeremia 23:29

Miksi sinä olet pitänyt halpana Herran sanan ja tehnyt sitä, mikä on pahaa hänen silmissään? Heettiläisen Uurian sinä olet surmannut miekalla, olet tappanut hänet ammonilaisten miekalla, ja hänen vaimonsa sinä olet ottanut vaimoksesi.
2 Samuelin kirja 12:9

niin kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on.
1 Korinttilaisille 3:13

Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
Apostolien teot 2:3

Silloin lensi minun luokseni yksi serafeista, kädessään hehkuva kivi, jonka hän oli pihdeillä ottanut alttarilta, ja kosketti sillä minun suutani sanoen: “Katso, tämä on koskettanut sinun huuliasi; niin on sinun velkasi poistettu ja syntisi sovitettu”.
Jesaja 6:6-7 

saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
2. Tim 4:2 

Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
Heprealaiskirje 12:10 

Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
Efesolaiskirje 5:18

Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: “Kuka koski minun vaatteisiini?”
Markus 5:30